Recepten overzicht

Brood - Deeg
  • Patatesli susamli pogaca – Broodjes met aardappel en sesamzaad

    Patatesli Susamlı Poğaça is een populaire Turkse snack of ontbijtgebakje dat bestaat uit zachte, ...

  • Kiymali Gozleme – Gehaktbrood

    Kıymalı Gözleme is een traditionele Turkse hartige pannenkoek gevuld met een smaakvolle mix van gekruid ...

  • Peynirli pide – Pidebroodje met kaas

    Peynirli pide is een traditionele Turkse gerecht dat vertaald wordt als "kaaspide". Het is een soort ...

  • Pogaca – Gehaktbrood

    Pogača (uitgesproken als "po-ga-cha") is een traditioneel Turks broodje dat vaak wordt gevuld met verschillende ...

  • Cake - Gebak
  • Baklava – Zoete Notentaart

    Baklava is een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten en de Balkan, dat bijzonder populair is in ...

  • Renkli kek – Gekleurde Cake

    Renkli Kek, wat letterlijk "gekleurde cake" betekent, is een vrolijke en kleurrijke Turkse cake die ...

  • Limonlu Kek – Citroencake

    "Limonlu Kek" is de Turkse benaming voor een citroencake. Het is een populaire en verfrissende cake ...

  • Ispanakli kek – Spinaziecake

    Ispanaklı kek, of spinaziecake, is een uniek en verrassend zoet gebak uit de Turkse keuken. Het combineert ...

  • Dip - Saus
  • Acili ezme – Pittige dip

    4 Personen 30 minuten 0 minuten Ingrediënten 1 Tomaat 1 Groene peper 1 Ingemaakte groene peper (zuur) ...

  • Drinken
  • Türk kahvesi – Turkse koffie

    Türk Kahvesi, oftewel Turkse koffie, is een traditionele manier van koffiezetten die populair is in ...

  • Cay – Turkse Thee

    Cay - Turkse thee - Cay is een veel gedronken thee in Turkije. Het bestaat uit zwarte thee en wordt ...

  • Reyhan Serbeti – Basilicum siroop

    Reyhan şerbeti is een traditionele Turkse drank gemaakt van paarse basilicum (Reyhan), suiker, en citroen. ...

  • Ayran – Yoghurtdrank

    Ayran is een traditionele Turkse yoghurt-gebaseerde drank, gemaakt van yoghurt, water en zout. Het is ...

  • Groente - Vlees
  • Kiymali Patates Dolmasi – Gevulde aardappelen

    Kıymalı Patates Dolması is een traditioneel Turks gerecht waarbij aardappelen worden gevuld met een ...

  • Ispanak Yemegi – Spinazie met Gehakt

    Ispanak Yemeği is een traditioneel Turks gerecht gemaakt van spinazie, vaak gekookt met uien, tomaten ...

  • Hunkar begendi – Sultan bewonderde het

    Hünkar Beğendi, ook wel bekend als "Sultan's Delight" in het Engels, is een klassiek Turks gerecht ...

  • Bulgurlu biber dolmasi – Gevulde paprika

    Bulgurlu biber dolması is een traditioneel Turks gerecht dat vertaald kan worden als "gevulde paprika's ...

  • Ijs - Toetje
  • Muhallebi – Melkpudding

    Muhallebi is een traditioneel Turks dessert dat lijkt op een melkpudding. Het is romig, licht en eenvoudig ...

  • Sutlac – Rijstpudding

    Sütlaç is een traditionele Turkse rijstpudding. Het is een populaire en geliefde zoete lekkernij in ...

  • Havuc tatlisi – Worteltoetje recept

    Havuç tatlısı, oftewel worteltoetje, is een traditioneel Turks dessert dat gemaakt wordt van geraspte ...

  • Irmik tatlisi – Griesmeeltoetje met biscuits

    İrmik tatlısı is een traditionele Turkse dessert gemaakt van voornamelijk griesmeel, melk en suiker, ...

  • Kip gerecht
  • Portakallı Tavuk – Sinaasappel kip

    2 Personen 25 minuten 35 minuten Een Aziatische gerecht wat je steeds meer ziet in Turkije Ingrediënten: ...

  • Keskek – Traditioneel Turks kipgerecht

    4 Personen 40 minuten 40 minuten Ingrediënten: 1 malse kip 250 gram bulgur ( gebroken tarwe ) 1 liter ...

  • Tavuk dolmasi – Gevulde Kip

    4 Personen 50 minuten 50 minuten Ingrediënten: 1 hele kip 1 liter water 1 waterglas rijst 2 eetlepels ...

  • Koek - Snoep
  • Sekerpare – Meelkoekjes met siroop

    Şekerpare is een heerlijk en traditioneel Turks dessert dat perfect past bij een kopje thee of koffie. ...

  • Mahlep kurabiye – Rozen koekjes

    Mahlep Kurabiye is een traditioneel Turks koekje dat op smaak wordt gebracht met mahlab (mahlep), een ...

  • Elmali kurabiye – Appelkoekjes

    Elmalı kurabiye, oftewel "appelkoekjes," zijn een geliefd Turks dessert dat bestaat uit deeg gevuld ...

  • Un kurabiyesi – Meelkoekjes

    Un kurabiyesi is een traditioneel Turks zandkoekje dat bekend staat om zijn zachte, smeltende textuur ...

  • Omelet
  • Cilbir – Turkse gepocheerde eieren

    Cilbir - Turkse gepocheerde eieren Çılbır is een traditioneel Turks gerecht bestaande uit gepocheerde ...

  • Patlicanli saray yumurtasi – Aubergine met ei

    Patlıcanlı Saray Yumurtası, letterlijk vertaald als "Koninklijk Ei met Aubergine," is een Turks gerecht ...

  • Menemen – Omelet

    4 Personen 15 minuten 15 minuten Menemen is een Turks eiergerecht. Het wordt in de regel bij het ontbijt ...

  • Pasta
  • Makarna Salatasi – Pastasalade

    Makarna Salatası is een populaire Turkse pastasalade die vaak wordt geserveerd als bijgerecht of lichte ...

  • Firinda makarna – Ovenpasta

    Fırında makarna, ook bekend als ovenpasta, is een populair gerecht in de Turkse keuken. Het is vergelijkbaar ...

  • Rijst - Groente
  • Nohutlu Pilav – Rijst met kikkererwten

    Nohutlu Pilav is een traditioneel Turks gerecht dat rijstpilaf combineert met kikkererwten (nohut), ...

  • Sebzeli pilav – Rijst met groente

    Sebzeli pilav is een populair Turks gerecht dat vertaald kan worden als "rijst met groenten." Het is ...

  • Mirik Kofte – Kofte met Yoghurt

    Mirik Köfte is een traditioneel Turks gerecht bestaande uit gehaktballetjes, meestal gemaakt van een ...

  • Ispanaklı Patates Graten – Spinazie Aardappelgratin

    6 Personen 25 minuten 25 minuten Ingrediënten: 2 grote aardappelen 500-600 gram spinazie 2 uien  1 ...

  • Salade
  • Salamur salatasi – Zoetzure salade

    Salamur salatasi - Zoetzure salade is een traditionele Turkse salade die bekend staat om zijn eenvoudige ...

  • Piyaz – Bonensalade

    Piyaz is een traditionele Turkse salade die voornamelijk gemaakt wordt van witte bonen. Het is een populair ...

  • Haydari – Wortel met Yoghurtsalade

    4 Personen 10 minuten 20 minuten Ingrediënten: 1 Winterwortel 700 gram Turkse Yoghurt 2 tenen knoflook ...

  • Saksuka – Auberginesalade

    4 Personen 20 minuten 40 minuten Ingrediënten: 1 grote courgette 2 aubergines van middelgrootte 2 wortels ...

  • Snack
  • Sucuk hamburger – Hamburger met Sucuk recept

    Een sucuk burger is een fusion gerecht dat de traditionele Turkse worst, sucuk, combineert met het concept ...

  • Nuggets – Kip Nuggets

    Kipuggets gemaakt van pure malse kipfilet met een omhulsel van paneermeel.

  • Sucuk köfte – Sucuk balletjes

    Een moderne snack lijkend op de bitterbal, de sucuk balletjes. Een Turkse bitterbal alléén dan gevuld ...

  • Soep
  • Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees

    Etli Kuru Fasulye Yemeği is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit witte bonen (kuru fasulye) ...

  • Yayla Corbasi – Yoghurtsoep

    Yayla Çorbası, ook wel bekend als "hooglandsoep," is een traditioneel Turks gerecht dat wordt gemaakt ...

  • Mercimek corbasi – Linzensoep

    Mercimek Çorbası is een populaire Turkse linzensoep die bekend staat om zijn eenvoud, voedzaamheid ...

  • Bulgur Corbasi – Bulgur soep

    Bulgur Çorbası is een traditionele Turkse soep die bekend staat om zijn eenvoud en voedzame ingrediënten. ...

  • Vega
  • Yumurtali pide – Pide met ei

    Yumurtalı Pide is een traditioneel Turks gerecht dat vaak wordt beschreven als een soort platbrood ...

  • Yogurtlu kizartma – Groente met yoghurt

    Yoğurtlu Kızartma is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit gefrituurde groenten geserveerd ...

  • Patlican sirke yemegi – Geroosterde aubergine met azijn

    Patlıcan sirke yemeği is een traditioneel Turks gerecht dat vertaald kan worden als "aubergine azijngerecht." ...

  • Makarnali börek – Turkse börek met pasta

    Makarnalı börek is een variatie van de traditionele Turkse börek, waarbij pasta wordt gebruikt als ...

  • Vis
  • Hamsi kizartmasi – Gebakken ansjovis

    Gabakken ansjovis worden het meest gegeten in het noorden van Turkije, de steden aan de Zwarte zee staan ...

  • Karides Guvec – Gestoofde Garnalen

    Karides Güveç is een traditioneel Turks gerecht met garnalen, gekookt in een rijke, smaakvolle saus ...

  • Palamut – Makreel uit de oven

    4 Personen 20 minuten 30 minuten Ingrediënten: 1 flinke gestreepte makreel +/- 300 gram 3 uien in ringen ...

  • Vlees gerechten
  • Pilavli Pirzola – Lamskotelet met rijst

    Pilav Pirzola is een Turks gerecht dat bestaat uit gegrilde of gebakken lamskoteletten (pirzola) geserveerd ...

  • Cevapcici Salata – Gehaktworst salade

    Cevapcici Salata is een gerecht dat bestaat uit gegrilde worstjes genaamd geserveerd met salade. Cevapcici ...

  • Ali Nazik – Aubergine kebab

    Ali Nazik is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit gegrilde auberginepuree gemengd met yoghurt ...

  • Iskender – Reepjes kebab

    Iskender- Reepjes kebab, ook wel bekend als Iskender döner, is een beroemd Turks gerecht dat zijn oorsprong ...

  • Yoghurt
  • Cacik – Komkommer yoghurt

    Cacık is een traditioneel Turks gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht of dip. Het is vergelijkbaar ...

  • Yogurt tatlisi – Yoghurt cake

    Yoğurt Tatlısı, ook wel bekend als Yoghurt Cake, is een heerlijke Turkse dessertcake die gemaakt ...