Karides Guvec – Gestoofde Garnalen

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 30 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram gepelde garnalen
- 3 tomaten
- 1 knoflookteentje
- 1 kleine ui
- 1 laurierblad
- 100 gram feta kaas
- 100 ml witte wijn
- 1 eetlepel boter
- Zout
- Peper
Bereiding:
- Smoor de garnalen samen met het uitgeperste teentje knoflook en de gesnipperde ui ongeveer 1 minuut in de hete boter.
- Voeg het laurierblad de witte wijn en wat peper toe.
- Laat alles 1 minuut koken.
- Ontvel de tomaten en snij ze in stukken.
- Voeg ze bij de garnalen en laat ca. 5 minuten meekoken.
- Schep met een schuimspaan de garnalen en de groenten uit de pan leg het in een ovenschaal en giet het sap erover.
- Verdeel de kaas gelijkmatig over het gerecht en laat alles in de oven op 180 graden goed heet worden.
- Na 35-45 minuten als het kaas gesmolten is en een mooi kleurtje krijgt is de guvec klaar om geserveerd te worden.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Wij hebben een index pagina waar alle recepten op alfabetische volgorde staan, neem een kijkje en kies je heerlijke Turkse recept er tussen uit.
Korte samenvatting

Recept naam
Karides Guvec - Gestoofde Garnalen recept
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




