Ispanakli kek – Spinaziecake

Ispanakli kek – Spinaziecake
Labels: , ,

Ispanakli kek - Spinaziecake

Ispanakli kek – Spinaziecake

Turkse Recepten
Ispanaklı kek, of spinaziecake, is een uniek en verrassend zoet gebak uit de Turkse keuken. Het combineert de voedzame voordelen van spinazie met de zoetheid van een cake, resulterend in een opvallend groene en vochtige cake die heerlijk smaakt en er indrukwekkend uitziet. Ondanks de ongebruikelijke hoofdingrediënten, is deze cake een geliefde traktatie bij veel Turkse gezinnen.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 30 minuten
Gang Dessert
Keuken Turkse
Aantal Personen 10 Personen
calorieën 5303 kcal

ingrediënten
  

  • 250 gram Spinazie
  • 16 gram Vanillesuiker
  • 15 gram Bakpoeder
  • 200 gram Cakemeel
  • 24 gram Klop-fix
  • 400 gram Vlaaifruit kersen
  • 200 gram Witte basterdsuiker
  • 125 ml Zonnebloemolie
  • 3 stuks Eieren
  • 600 ml Slagroom

Bereiding
 

  • Maak de spinazie schoon plaats de spinazie in een pan met een beetje water en zet deze op laag vuur voor 15 minuten.
  • Als de spinazie klaar is haal je ze nog even door een zeef.
  • Doe de gezeefde spinazie nu in een kom. Dit pureer je met een soepmixer.
  • Meng de zonnebloemolie eieren basterdsuiker vanillesuiker bakpoeder en de cakemeel in een aparte kom
  • Haal ook hier een mixer doorheen.
  • Nu voeg je de gepureerde spinazie toe aan het zojuist gemaakte mengsel. Je hebt nu een donkergroen spinaziemengsel.
  • Vervolgens mixen we deze uiteraard goed.
  • Leg een bakplaat klaar zorg ervoor dat de bakplaat diepte heeft. Leg er bakpapier overheen.
  • Plaats vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor (ongeveer) 20 minuten.
  • Prik voor de zekerheid met een tandenstoker in de cake om te controleren of de cake klaar is (de tandenstoker moet er na het prikken schoon uit komen).
  • Laat de cake een tijdje afkoelen.
  • Ondertussen gaan we verder met het maken van de slagroom.
  • Meng slagroom en klop-fix in een kom.
  • En klop dit stijf gedurende enkele minuten met een mixer.
  • Snijd daarna de (onderhand afgekoelde) cake in tweeën.
  • Neem een vierkante schaal die diep genoeg is voor 2 lagen cake en topping.
  • Leg één deel van de cake ondersteboven in de schaal.
  • Smeer als vulling de slagroom over dit deel.
  • Leg nu het tweede deel van de cake ook ondersteboven over de slagroom.
  • En smeer hier weer slagroom overheen
  • Smeer voor de topping het vlaaifruit over de cake
  • Gebruik vervolgens een pizzasnijder om de ispanakli kek in blokjes te delen.

Notities

Ispanaklı kek is een creatief en heerlijk gebak dat bewijst dat groenten ook in zoete gerechten een verrassend goede rol kunnen spelen.
Trefwoord Cake, Ispanak, Kek, Spinazie

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Ispanakli kek - Spinaziecake - voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.