Cay – Turkse Thee

Cay – Turkse Thee
Comments: 1
labels: , , , ,

4 Personen2 minuten18 minuten

Cay – Turkse thee – Cay is een veel gedronken thee in Turkije. Het bestaat uit zwarte thee en wordt tijdens elk gelegenheid gedronken.

Ingrediënten:

  • Water
  • Zwarte Thee

Bereiding:

  1. Vul de onderste gedeelte van de samowar (theepot) met water en zet het aan de kook.
  2. Doe 2 theelepels met thee in de bovenste gedeelte van de samowar.
  3. Giet een kleine hoeveelheid kokend water in de pot met thee en giet het er ook weer uit, dit is om de theebladeren te spoelen.
  4. Zet de samowar weer aan de kook en zet de bovenste gedeelte ook erop.
  5. Voeg een suikerklontje toe aan de bovenste samowar.
  6. Als het water in de onderste samowar begint te komen dan giet je 0,25 Liter kokend water in de bovenste samowar.
  7. Wacht ongeveer 15 minuten zodat thee is gaan trekken, hiervoor moet je wel de samowar op laag vuur/warmte zetten.
  8. Neem een Turkse theeglas en vul het glas tot de helft met thee, let op gebruik een theezeef hiervoor en giet daarna de gekookte water tot het glas vol is.

Let op sterkte van de thee kan je bepalen door meer of minder dan een halve glas te gieten.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site, op Facebook.

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Cay - Turkse Thee recept
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

One thought on Cay – Turkse Thee

  • Peter Pijnen
    augustus 8, 2023 at 5:57 pm

    Duidelijk uitgelegd, waarvoor dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.