Tavuk dolmasi – Gevulde Kip

Tavuk dolmasi – Gevulde Kip
Labels: , ,

4 Personen50 minuten50 minuten

Ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 1 liter water
  • 1 waterglas rijst
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 glas doperwten
  • 1 waterglas mais
  • 1 tomaat
  • 10 kleine aardappelen
  • 1 stronk broccoli
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepel kip kruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Doe de hele kip in de pan met één liter water laat het 10 minuten koken.
  2. Prik tijdens het koken enkele keren met een mes door de kip heen.
  3. Haal de pan nu van het vuur en leg hem opzij.
  4. Pak een lege pan.
  5. Doe 2 eetlepels roomboter in de pan en laat dit een beetje smelten verspreid de gesmolten boter over de bodem van de pan.
  6. Voeg daarna de rijst toe aan de pan (wel eerst de rijst wassen onder de kraan met een zeef).
  7. Meng de rijst gedurende 5 minuten in de pan.
  8. Voeg daarna de doperwtjes en de mais in de pan.
  9. Meng dit 2-3 minuten samen met de rijst.
  10. Voeg dan pas ook de tomaten toe aan de pan.
  11. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de schaal.
  12. Doe daarna de groenten (broccoli aardappelen paprika wortel) erin.
  13. Voeg er 2 theelepels zout aan toe.
  14. Voeg er 1 theelepel rode en zwarte peper aan toe.
  15. Vul nu twee bekers met het water uit de pan waarin de kip is gekookt.
  16. Giet de ene beker in de schaal met groenten en de andere beker in de pan met groenten (mais doperwtjes tomaat) die op het vuur staat.
  17. Meng alles goed in de pan.
  18. Voeg daarna 1 theelepel zwarte peper toe aan de pan.
  19. Doe in een aparte schaal één eetlepel kant-en-klare kip kruiden.
  20. Doe daar ook twee eetlepels zonnebloemolie bij.
  21. Verspreid dit goed over de bodem van de schaal.
  22. Haal de kip uit de pan en leg deze in de schaal.
  23. Stop de kip vol met de rijst doperwten tomaat en mais uit de pan (doe dit pas wanneer het kip water uit de pan is gekookt).
  24. Smeer de kip daarna in met de kip kruiden en olie wat op de bodem van de schaal zit.
  25. Leg de gevulde kip bovenop de groenten in de andere schaal.
    Doe de schaal in de oven voor 1 uur op 200 graden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Tavuk dolmasi - Gevulde Kip - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Tavuk dolmasi - Gevulde Kip
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.