Cacik – Komkommer yoghurt

![]() | ![]() | ![]() |
2 Personen | 15 minuten | 10 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram yoghurt
- 2 Komkommers
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetlepels vers gehakte dille
- 1 kop water
Bereiding:
- Meng de yoghurt water en zout en roer het goed door.
- Was de komkommer en snijd ze in fijne stukken raspen mag ook.
- Voeg de gesneden/geraspte komkommer toe aan de yoghurt.
- Pers de knoflook en voeg het het toe aan de yoghurt.
- Doe komkommer-yoghurt in kleine schaaltjes.
- Garneer met dille en een paar druppels olijfolie erop.
De Griekse Tzatzik wordt gemaakt van zure room en de Turkse Cacik wordt gemaakt van yoghurt waardoor het ook anders is van structuur, de Cacik is veel dunner als de Tzatzik.
Cacik eet je bij pittige gekruide gerechten zoals vlees en zomers met mooi weer zal het vaak ook niet ontbreken aan tafel
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook .
Korte samenvatting

Recept naam
Cacik - Komkommer yoghurt
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




