Ispanak Yemegi – Spinazie met Gehakt

Ispanak Yemegi – Spinazie met Gehakt
Labels: , ,

4 Personen25 minuten20 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram spinazie
  • 2 eetlepels rijst
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 tomaat
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram gehakt
  • 1 ui
  • 200 ml (1 glas) water

Bereiding:

  1. Was de spinazie eerst schoon en ontdoe het van de steeltjes. Snijd daarna de spinazie in stukken.
  2. Snijd eveneens het ui de knoflook en tomaat in kleine blokjes.
  3. Zet een pan met zonnebloemolie op het vuur. Voeg de stukjes ui en knoflook toe en roer goed door.
  4. Wanneer de uien hun kleur beginnen te verliezen voeg het gehakt toe.
  5. Roer net zo lang door totdat het gehakt gaar is (als het gehakt helemaal van kleur veranderd is).
  6. Voeg de stukjes tomaat en tomatenpuree toe en roer net zo lang door totdat de puree volledig verdeeld is en de stukjes tomaat erg zacht zijn geworden.
    1. Vervolgens voeg je de schoongemaakte spinazie toe en giet je het water er ook in. Daarna strooi je het zout en peper er ook bij. Roer even goed door.
  7. Zet de deksel op de pan hierdoor zal de spinazie slapper worden. Dit zal ongeveer 2 minuten duren.
  8. Haal de deksel van de pan. Als de spinazie slap genoeg is voeg je de rijst toe. Roer goed door.
  9. Leg de deksel terug op de pan en zet het vuur op een lage stand. Laat de pan zo staan voor 15 minuten.
    Na de 15 minuten kun je het gerecht serveren.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Ispanak Yemegi - Spinazie met Gehakt - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Ispanak Yemegi - Spinazie met Gehakt
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.