Patatesli susamli pogaca – Broodjes met aardappel en sesamzaad

Patatesli susamli pogaca – Broodjes met aardappel en sesamzaad
Labels: , ,

8 Personen40 minuten50 minuten

 

Ingrediënten

  • 600 gram meel
  • 20 gram verse gist
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 160 ml lauw water
  • 5 theelepels zout
  • 500 gram voorgekookte aardappelen
  • 50 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 theelepels tomatenpuree(salca)
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels paprikapuree
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit van het ei en bewaar het eigeel voor later. Het eiwit gebruiken we nu als ingrediënten voor het deeg.
  2. Meng de meel gist ei melk 80 ml zonnebloemolie water en 2 theelepels zout.
  3. Kneed het deeg goed gedurende 5 minuten.
  4. Plaats een doek over de kom en laat het deeg nu 15 minuten rusten zodat het goed kan rijzen.
  5. Begin met het grof snijden van de geschilde ui.
  6. Ga daarna over op het snijden van de voorgekookte aardappelen in kleine blokjes. Laat vervolgens alles afkoelen.
  7. Zet een steelpan op het vuur.
  8. Giet de zonnebloemolie erin. Laat de olie even heet worden.
  9. Doe dan de uien erin. Laat de uien gedurende 2-3 minuten stoven in de olie.
  10. Doe dan het gehakt erin en meng dit geheel gedurende enkele minuten.
  11. Voeg daarna beide puree. Meng dit wederom voor 1-2 minuten.
  12. Voeg na de puree de aardappelen toe. Meng dit wederom voor 1-2 minuten.
  13. Voeg tot slot het zout en de peper toe. Meng dit wederom goed.
  14. Haal dan de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.
  15. Maak een lange strook van het deeg.
  16. Maak hier vervolgens bolletjes van ter grootte van een ei.
  17. Rol de bolletjes met een deegroller uit.
  18. Plaats wat vulling op de ene helft van het uitgerolde deeg.
  19. Vouw vervolgens de ene zijde over de andere heen.
  20. Druk de randen goed aan met de vingers.
  21. Druk ter decoratie vervolgens met een vork op de randen.
  22. Als alle bolletjes klaar zijn plaats je deze op een bakplaat (met bakpapier).
  23. Smeer vervolgens met een kwast het eerder bewaarde eigeel over de broodjes
  24. Strooi tot slot nog wat sesamzaad over de broodjes.
  25. Doe de broodjes in de oven op 190 graden tot de broodjes goudbruin kleuren (duurt circa 15 tot 30 minuten).
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Patatesli susamli pogaca - Broodjes met aardappel en sesamzaad
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.