Patatesli susamli pogaca – Broodjes met aardappel en sesamzaad

![]() | ![]() | ![]() |
8 Personen | 40 minuten | 50 minuten |
Ingrediënten
- 600 gram meel
- 20 gram verse gist
- 1 ei
- 80 ml melk
- 300 ml zonnebloemolie
- 160 ml lauw water
- 5 theelepels zout
- 500 gram voorgekookte aardappelen
- 50 gram gehakt
- 1 ui
- 2 theelepels tomatenpuree(salca)
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels paprikapuree
- 2 eetlepels sesamzaad
Bereiding:
- Scheid het eiwit van het ei en bewaar het eigeel voor later. Het eiwit gebruiken we nu als ingrediënten voor het deeg.
- Meng de meel gist ei melk 80 ml zonnebloemolie water en 2 theelepels zout.
- Kneed het deeg goed gedurende 5 minuten.
- Plaats een doek over de kom en laat het deeg nu 15 minuten rusten zodat het goed kan rijzen.
- Begin met het grof snijden van de geschilde ui.
- Ga daarna over op het snijden van de voorgekookte aardappelen in kleine blokjes. Laat vervolgens alles afkoelen.
- Zet een steelpan op het vuur.
- Giet de zonnebloemolie erin. Laat de olie even heet worden.
- Doe dan de uien erin. Laat de uien gedurende 2-3 minuten stoven in de olie.
- Doe dan het gehakt erin en meng dit geheel gedurende enkele minuten.
- Voeg daarna beide puree. Meng dit wederom voor 1-2 minuten.
- Voeg na de puree de aardappelen toe. Meng dit wederom voor 1-2 minuten.
- Voeg tot slot het zout en de peper toe. Meng dit wederom goed.
- Haal dan de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.
- Maak een lange strook van het deeg.
- Maak hier vervolgens bolletjes van ter grootte van een ei.
- Rol de bolletjes met een deegroller uit.
- Plaats wat vulling op de ene helft van het uitgerolde deeg.
- Vouw vervolgens de ene zijde over de andere heen.
- Druk de randen goed aan met de vingers.
- Druk ter decoratie vervolgens met een vork op de randen.
- Als alle bolletjes klaar zijn plaats je deze op een bakplaat (met bakpapier).
- Smeer vervolgens met een kwast het eerder bewaarde eigeel over de broodjes
- Strooi tot slot nog wat sesamzaad over de broodjes.
- Doe de broodjes in de oven op 190 graden tot de broodjes goudbruin kleuren (duurt circa 15 tot 30 minuten).

Korte samenvatting

Recept naam
Patatesli susamli pogaca - Broodjes met aardappel en sesamzaad
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




