Mercimek corbasi – Linzensoep

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 10 minuten | 35 minuten |
Ingrediënten:
- 2 eetlepel margarine
- 1 beker rode linzen
- 1 halve ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel meel
- 1 beker water
- 3 bekers kokend water
- 1 theelepel rode peper
- 1 theelepel munt
- 2 theelepels zout
Bereiding:
- Doe één eetlepel margarine in een pan en laat dit smelten.
- Laat de linzen zeven terwijl je het met water schoon spoelt. Als het water bij de linzen een beetje is opgedroogd, doe ze in de pan en bak de linzen heel kort.
- Snij de ui in kleine stukjes en doe deze in de pan.
- Snij de knoflook in kleine stukjes en voeg deze ook in de pan en roer dit mengsel door voor 5 minuten.
- Voeg het meel in de pan en roer dit even door.
- Giet daarna het koude water in de pan en roer dit goed door voor een paar minuten.
- Giet daarna kokend water in de pan en roer dit ook goed door.
- Wacht tot het gaat koken, zet dan het vuur op een lage stand en laat de soep hier 45 minuten op staan.
- Pak dan een steelpan en doe daar 1 eetlepel margarine in en laat de margarine smelten.
- Doe de rode peper, munt en zout bij de margarine en roer dit een beetje door.
- Als dit klaar is, giet je dit over de soep heen en roer dit ook een beetje door.
- De soep is nu klaar.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site of op Facebook

Korte samenvatting

Recept naam
Mercimek corbasi - Linzensoep
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




