Yogurtlu kizartma – Groente met yoghurt

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 25 minuten | 35 minuten |
Ingrediënten:
- 3 aardappelen
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 5 peper
- 2 theelepels zout
- 500 ml zonnebloemolie
- yoghurt met wat geraspte knoflook erin
- 1 ui
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- halve theeglas (gekookt) water
Bereiding:
1. Verwarm de roomboter in een pan.
2. Snijd de uien en doe deze in de pan.
3. Meng de uien met de roomboter in de pan voor 5 minuten.
4. Voeg nu de tomatenpuree er aan toe en meng het mengsel een beetje
5. Voeg tot slot het gekookte water toe aan de pan en wacht ongeveer 5 minuten tot het water in de pan begint koken. Haal dan de pan met de saus van het vuur.
6. Snijd de aardappelen, aubergines, courgettes en peper in blokjes.
7. Vul een pan met een halve liter zonnebloemolie.
8. Begin met het bakken van de aardappelen in de pan.
9. Als de aardappelen gebakken zijn, schep deze uit de pan en leg ze in een aparte schaal.
10. Begin nu met het bakken van de peper in dezelfde pan. Als deze klaar zijn, leg deze bij de aardappelen in de schaal.
11. Herhaal dit ook voor courgettes en aubergines. Let er wel op dat de aubergines het laatst gebakken moeten worden en in de schaal gedaan moeten worden gedaan.
12. Als alles gebakken is en in de aparte schaal zit, begin deze goed te mengen.
13. Strooi er twee theelepels zout overheen. Meng opnieuw alles.
14. Giet nu yoghurt (met wat geraspte knoflook) er overheen.
15. Giet tot slot de saus er overheen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

