Firinda makarna – Ovenpasta

6 Personen 25 minuten 65 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram roomboter
- 3 eetlepels bloem
- 600 ml melk
- 4 theelepels zout
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 500 gram Penne pasta
- 200 gram Turkse witte kaas (beyaz peynir)
- 170 gram Kasseri kaas verkrijgbaar bij Turkse winkel
Bereiding:
- Neem een pan en smelt hier de roomboter in zorg dat het vuur op een laag pitje staat.
- Voeg de bloem toe en begin te roeren. Blijf roeren totdat de geur van de bloem helemaal weg is dit zal in ongeveer 2 – 3 minuten wel het geval zijn.
- Giet de melk nu geleidelijk de pan is en roer alles goed door totdat het een hard mengsel wordt.
- Blijf 5 minuten goed roeren anders blijft de bodem plakken.
- Doe de deksel nu op de pan en zet het vuur op een laag pitje.
- Breng een pan aan de kook met ongeveer 2.5 liter water.
- Nadat het water begint te koken voeg je het zout en de zonnebloemolie toe.
- Voeg de Penne pasta toe aan de pan roer alles even goed door.
- Laat de pasta doorkoken dit zal ongeveer een half uur duren.
- Giet de pasta in een zeef en laat het water eruit stromen
- Houd de zeef met pasta onder een koude kraan voor een paar seconden zodat de pasta kan afkoelen
- Voeg de pasta toe aan de eerder gemaakte saus en roer goed door
- Prak nu wat witte kaas
- Strooi de geprakte witte kaas door de pasta. Roer weer goed door
- Leeg de pasta nu in een schaal verdeel het goed
- Rasp de Kasar/mozzarella kaas over de schaal met past
- Leg de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- De pasta is klaar wanneer de bovenkant in zijn geheel goud/bruin kleurt dit zal ongeveer 20 minuten duren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Firinda makarna - Ovenpasta
Geschreven door
Turkse Recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




