Palamut – Makreel uit de oven

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 20 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 1 flinke gestreepte makreel +/- 300 gram
- 3 uien in ringen
- 4 tomaten in plakken
- 2 onbespoten citroenen
- 4 groene pepers gehalveerd en ontdaan van pitjes
- peper en zout
- 2 eetlepels boter
- peterselie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de vis schoon en snijd hem in stukken van 8 cm.
- Leg de vis in een ingevet ovenschaal.
- Verdeel de ui over de vis.
- Leg de plakken tomaat er op.
- Leg op de tomaat halve pepers en strooi er wat peterselie over.
- Strooi er zout en peper over.
- Dek het geheel af met wat schijven citroen.
- Verdeel wat klontjes boter over de schaal.
- Zet de schaal 25 a 30 min. in de oven.
Veel gegeten vissoorten in Turkije zijn ansjovis (hamsi), sardine (sardalya), bonito (palamut), goudbrasem , zeebaars (levrek), harders, wijting (mezgit), zwaardvis, tarbot (kalkan) en epinephelus (lagos).
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook..

Korte samenvatting

Recept naam
Palamut - Makreel uit de oven
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




