Palamut – Makreel uit de oven

Palamut – Makreel uit de oven
Labels: , , , ,

4 Personen20 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 flinke gestreepte makreel +/- 300 gram
  • 3 uien in ringen
  • 4 tomaten in plakken
  • 2 onbespoten citroenen
  • 4 groene pepers gehalveerd en ontdaan van pitjes
  • peper en zout
  • 2 eetlepels boter
  • peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de vis schoon en snijd hem in stukken van 8 cm.
  3. Leg de vis in een ingevet ovenschaal.
  4. Verdeel de ui over de vis.
  5. Leg de plakken tomaat er op.
  6. Leg op de tomaat halve pepers en strooi er wat peterselie over.
  7. Strooi er zout en peper over.
  8. Dek het geheel af met wat schijven citroen.
  9. Verdeel wat klontjes boter over de schaal.
  10. Zet de schaal 25 a 30 min. in de oven.

Veel gegeten vissoorten in Turkije zijn ansjovis (hamsi), sardine (sardalya), bonito (palamut), goudbrasem , zeebaars (levrek), harders, wijting (mezgit), zwaardvis, tarbot (kalkan) en epinephelus (lagos).

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd aan onze site en op Facebook..

 

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Palamut - Makreel uit de oven
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.