Bulgurlu biber dolmasi – Gevulde paprika

Bulgurlu biber dolmasi – Gevulde paprika
Labels: , ,

4 Personen 35 minuten 25 minuten

Ingrediënten:

  • 8 groene paprika’s
  • 1 beker dikke bulgur
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 150 gram gehakt
  • 3 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepel rode peper
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1.5 (anderhalf) beker gekookt water

Bereiding:

1. Doe de bulgur in een zeef en houd het onder de kraan zodat de bulgur schoon wordt gewassen.
2. Snijd alvast de tomaten, peterselie en uien in stukjes. Snijd ook de kopjes van de paprika’s eraf.
3. Meng daarna in een kom de bulgur, 2 eetlepels tomatenpuree, gehakt, zwarte en rode peper en zout
4. Voeg aan de kom de eerder gesneden peterselie, uien en tomaat.
5. Voeg ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de kom.
6. Kneed het mengsel goed.
7. Vul de paprika’s met het zojuist gemaakte mengsel.
8. Zet de paprika’s vervolgens rechtop in een pan.
9. Je kunt er eventueel voor kiezen om de kopjes weer op de paprika’s te plaatsen.
10. Zet een andere pan op het vuur, en voeg hier aan toe: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree en 1.5 (anderhalf) beker gekookt water.
11. Laat dit koken, tot het de vorm van een saus krijgt.
12. Giet deze saus vervolgens over de paprika’s in de andere pan.
13. Leg een bord omgekeerd op de dolma’s in de pan. Dit voorkomt dat de vulling van de paprika’s eruit komt.
14. Doe de deksel op de pan en laat de boel koken.
15. Als het eenmaal is begonnen met koken, zet het vuur lager en laat het koken voor een half uur.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Bulgurlu biber dolmasi - Gevulde paprika
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.