Patlican sirke yemegi – Geroosterde aubergine met azijn
Labels: Patlican sirke yemegi - Geroosterde aubergine met azijn, turkse receptPatlican sirke yemegi – Geroosterde aubergine met azijn
Patlıcan sirke yemeği is een traditioneel Turks gerecht dat vertaald kan worden als "aubergine azijngerecht." Het is een smaakvol en zuur gerecht waarin aubergines (patlıcan) worden gemarineerd of gekookt met azijn
ingrediënten
- 3 stuks Aubergine
- 1.5 theelepel Zout
- 200 ml Water
- 4 eetlepels Zonnebloemolie
- 1 stuks Uienringen
- 4 stuks Geperste knoflookteentjes
- 2 stuks Groene pepers
- 2 stuks Grote tomaten geraspt
- 1 eetlepel Peperpuree
- 600 ml Druivenazijn
- 100 gram Sperziebonen / Snijbonen (optioneel)
Bereiding
- Was allereerst alle groenten.
- Snijd de aubergines in stukken van ongeveer 5 cm lang
- Doe ze in een kom met water en 1 eetlepel zout en laat de aubergines 15 minuten erin.
- Zet een grote pan op de warmtebron en doe er 4 eetlepels zonnebloemolie erin en laat het warm worden
- Voeg de ui toe aan de pan en laat het een minuut fruiten
- Voeg er 4 teentjes geperste knoflook aan toe en laat een minuut koken
- Voeg er 2 groene pepers in en laat het een minuut koken
- Voeg de geraspte tomaten eraan toe
- Voeg er 1 eetlepel peperpuree eraan toe
- Haal de aubergines uit de kom met zout water en laat het op een schone theedoek drogen
- Voeg na 3-4 minuten de aubergines toe aan de pan en roer dit een paar minuten.
- Voeg er 1/2 eetlepel zout aan toe en en roer dit goed door de pan
- Voeg er 60ml druivenazijn eraan toe
- Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten op laag tempratuur sudderen
Notities
Patlıcan sirke yemeği kan worden genoten als bijgerecht of als onderdeel van een mezze, en biedt een verfrissende en zure aanvulling op andere gerechten.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook