Patlican sirke yemegi – Geroosterde aubergine met azijn

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 45 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 3 aubergines
- 1,5 eetlepel zout
- Water
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kleine ui in halve ringen
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 groente pepers gesneden
- 2 grote tomaten, geraspt net zoals tomatensaus
- 1 eetlepel peperpuree
- 60ml Druivenazijn
Bereiding:
1. Was allereerst alle groenten.
2. Snijd de aubergines in stukken van ongeveer 5 cm lang
3. Doe ze in een kom met water en 1 eetlepel zout en laat de aubergines 15 minuten erin.
4. Zet een grote pan op de warmtebron en doe er 4 eetlepels zonnebloemolie erin en laat het warm worden
5. Voeg de ui toe aan de pan en laat het een minuut fruiten
6. Voeg er 4 teentjes geperste knoflook aan toe en laat een minuut koken
7. Voeg er 2 groene pepers in en laat het een minuut koken
8. Voeg de geraspte tomaten eraan toe
9. Voeg er 1 eetlepel peperpuree eraan toe
10. Haal de aubergines uit de kom met zout water en laat het op een schone theedoek drogen
11. Voeg na 3-4 minuten de aubergines toe aan de pan en roer dit een paar minuten.
12. Voeg er 1/2 eetlepel zout aan toe en en roer dit goed door de pan
13. Voeg er 60ml druivenazijn eraan toe
14. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten op laag tempratuur sudderen
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook






