Reyhan Serbeti – Basilicum siroop
Labels: Basilicum Drinken, Basilicum siroop, Reyhan Serbeti, Reyhan Serbeti - Basilicum Drinken, turkse receptReyhan Serbeti – Basilicum siroop
Reyhan şerbeti is een traditionele Turkse drank gemaakt van paarse basilicum (Reyhan), suiker, en citroen. Het is een verfrissende en aromatische drank die vooral populair is tijdens de zomermaanden. Het drankje is bekend om zijn heldere paarse kleur en unieke smaak, die een combinatie is van de kruidige aroma's van basilicum en de verfrissende zuren van citroen.
ingrediënten
- 40 gram Rode Basilicum
- 100 gram Suiker
- 0.5 stuk Citroen (halve citroen)
- 1.5 liter Kokend Water
Bereiding
- Vul een glazen kan met suiker.
- Pers de citroensap van een halve citroen.
- Voeg er een kwart deel van de kan met kokend water en roer het tot het suiker oplost.
- Voeg de basilicum eraan toe.
- Voeg er vervolgend de kokend water aan toe tot het vol zit.
- Plaats een deksel op de kan en laat dit 3 uur lang staan.
- Neem een Karaf of een andere glazen kan.
- Schenk de kan met drinken over op een lege karaf of kan en gebruik tijdens het schenken een zeef.
- Neem een glas met wat ijsklontjes en schenk het glas vol is.
Notities
Reyhan şerbeti is niet alleen verfrissend, maar ook visueel aantrekkelijk dankzij de levendige kleur. Het is een perfecte dorstlesser voor warme dagen en een unieke toevoeging aan feesten en bijeenkomsten.
Je kan er ook voor kiezen om het met groene basilicum te doen alleen wordt het groene sap i.p.v. rood sap
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep