Reyhan Serbeti – Basilicum siroop

Reyhan Serbeti – Basilicum siroop
Labels: , , , ,

4 Personen185 minuten10 minuten

Ingrediënten:

  • Bos rode basilicum ongeveer 40 gram
  • 90-100 gram suiker
  • Halve citroen
  • 1,5 liter kokend water

Bereiding:

  1. Vul een glazen kan met suiker.
  2. Pers de citroensap van een halve citroen.
  3. Voeg er een kwart deel van de kan met kokend water en roer het tot het suiker oplost.
  4. Voeg de basilicum eraan toe.
  5. Voeg er vervolgend de kokend water aan toe tot het vol zit.
  6. Plaats een deksel op de kan en laat dit 3 uur lang staan.
  7. Neem een Karaf of een andere glazen kan.
  8. Schenk de kan met drinken over op een lege karaf of kan en gebruik tijdens het schenken een zeef.
  9. Neem een glas met wat ijsklontjes en schenk het glas vol is.

Je kan er ook voor kiezen om het met groene basilicum te doen alleen wordt het groene sap i.p.v. rood sap

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Reyhan Serbeti - Basilicum siroop
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Reyhan Serbeti - Basilicum siroop
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.