Un kurabiyesi – Meelkoekjes

Un kurabiyesi – Meelkoekjes
Comments: 2
labels: , ,

4 Personen15 minuten25 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram bloem
  • 250 gram margarine
  • poedersuiker
  • 4 eetlepels basterdsuiker

Bereiding:

  1. Plaats de bloem basterdsuiker en de margarine (die op kamertemperatuur hoort te zijn) in een kom.
  2. Kneed alles tot één geheel.
  3. Verdeel het deeg in 2 stukken. Neem een stukje deeg en rek het uit tot een lange rol.
  4. Maak een patroon door een vork op de rol te plaatsen en van de ene naar de andere kant een aantal lijnen te trekken
  5. Snijd de deegrol vervolgens met een mes schuin af
  6. Plaats deze vormpjes op een bakplaat en doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat de onderkant goud/bruin kleurt (dus niet de bovenkant)
  7. Ter decoratie kun je nog wat poedersuiker over de koekjes strooien.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Heb je zelf een recept en wil je dit met ons delen, vul de contact formulier in en wij nemen contact met je op.

Un kurabiyesi - Meelkoekjes - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Un kurabiyesi - Meelkoekjes
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on Un kurabiyesi – Meelkoekjes

  • juni 12, 2024 at 7:18 am

    Oh wat lekker
    Kan je van het recept ook bolletjes maken of in een koekjespers of moet je echt een lange reep maken en bewerken met een vork zit er verschil in baktijd tussen bolletjes en reepjes en zou je ook een amandel in de bolletjes kunnen doen.

    Mvg

    • juni 13, 2024 at 10:46 pm

      Hoi Renee,

      Je kan het maken zoals je het wilt, enige belangrijke is om de tempratuur aan te passen indien het nodig is, de baktijd blijft altijd hetzelfde, amandelen zou ik juist fijn malen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.