Nohutlu Pilav – Rijst met kikkererwten
Labels: Nohutlu Pilav, Rijst met kikkererwten, turkse receptNohutlu Pilav – Rijst met kikkererwten
Nohutlu Pilav is een traditioneel Turks gerecht dat rijstpilaf combineert met kikkererwten (nohut), waardoor een voedzame en smaakvolle maaltijd ontstaat. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een perfecte balans tussen koolhydraten en eiwitten, waardoor het zowel vullend als gezond is.
ingrediënten
- 400 gram Rijst
- 50 gram Roomboter
- 3 eetlepels Zonnebloemolie
- 1 klont Suiker
- 2 theelepels Zout
- 1 eetlepel Citroensap
- 300 gram Kikkererwten (gaar)
- 600 ml Gekookt water
Bereiding
- Haal de rijst door een zeef en was het.
- Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.
- Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 a 3 minuten.
- Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.
- Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.
- Daarna voeg je de suiker toe roer net zo lang tot de suiker smelt.
- Voeg de kikkererwten toe.
- Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.
- Zet de deksel op de pan en het vuur op een lage stand.
- Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.
Notities
Nohutlu Pilav is een veelzijdig en geliefd gerecht in de Turkse keuken, perfect voor zowel dagelijkse maaltijden als speciale gelegenheden. Het is eenvoudig te bereiden en biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.