Nohutlu Pilav – Rijst met kikkererwten

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 15 minuten | 25 minuten |
Ingrediënten:
- 400 ml rijst
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 suikerklontje
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel citroensap
- 300 gram gare kikkererwten
- 600 ml gekookt water
Bereiding:
- Haal de rijst door een zeef en was het.
- Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.
- Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 a 3 minuten.
- Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.
- Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.
- Daarna voeg je de suiker toe roer net zo lang tot de suiker smelt.
- Voeg de kikkererwten toe.
- Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.
- Zet de deksel op de pan en het vuur op een lage stand.
- Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Nohutlu Pilav - Rijst met kikkererwten
Geschreven door
Turkse Recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




