Pogaca – Gehaktbrood

![]() | ![]() | ![]() |
10 Personen | 90 minuten | 90 minuten |
Ingrediënten:
- 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
- 220 ml yoghurt
- 1 blokje gist (40 gram)
- 880 ml patisseriebloem
- 220 ml melk
- 1 theelepel suiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel zout
- 250 gram kaas
- 250 gram lamsgehakt
- platte peterselie
Bereiding:
- Verwarm de melk, let op lauwwarm.
- Giet de warme melk in een kom.
- Voeg de margarine, yoghurt, gist, meel, suiker, zout en de eieren toe.
- Meng dit samen tot een deeg en kneed het gedurende 5 tot 10 minuten.
- Bedek het deeg en laat het een uur rijzen.
- Prak met een vork de kaas.
- Doe het gehakt in een pan en laat dit bakken.
- Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het gehakt.
- Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
- Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook erbij in de pan.
- Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
- Laat het gehakt afkoelen.
- Strooi wat meel op het aanrecht, neem kleine balletjes deeg en rol dit een beetje uit, deeg mag niet plakken en gebruik hiervoor meer meel.
- Doe het gehakt en de kaas in het midden van het uitgerolde deeg.
- Vouw de randen van het deeg naar elkaar toe zodat het een bol wordt.
- Je kunt ook op het uitgerolde deeg de kaas of het gehakt tot de helft er op leggen. Dan vouw je de Pogaca dicht en maak je de randen vast.
- Leg de Pogaca op de bakplaat (met bakpapier). Smeer met een kwastje een beetje van de geklopte eigeel op de Pogaca’s.
- Doe de Pogaca’s in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat het goud/bruin wordt op 220 graden (de oven moet wel voorverwarmd zijn!).
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Pogaca - Gehaktbrood
Geschreven door
Turkse Recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd