Pogaca – Gehaktbrood

Pogaca – Gehaktbrood
Labels: , ,

10 Personen90 minuten90 minuten
Ingrediënten:
  • 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
  • 220 ml yoghurt
  • 1 blokje gist (40 gram)
  • 880 ml patisseriebloem
  • 220 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel zout
  • 250 gram kaas
  • 250 gram lamsgehakt
  • platte peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de melk, let op lauwwarm.
  2. Giet de warme melk in een kom.
  3. Voeg de margarine, yoghurt, gist, meel, suiker, zout en de eieren toe.
  4. Meng dit samen tot een deeg en kneed het gedurende 5 tot 10 minuten.
  5. Bedek het deeg en laat het een uur rijzen.
  6. Prak met een vork de kaas.
  7. Doe het gehakt in een pan en laat dit bakken.
  8. Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het gehakt.
  9. Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
  10. Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook erbij in de pan.
  11. Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
  12. Laat het gehakt afkoelen.
  13. Strooi wat meel op het aanrecht, neem kleine balletjes deeg en rol dit een beetje uit, deeg mag niet plakken en gebruik hiervoor meer meel.
  14. Doe het gehakt en de kaas in het midden van het uitgerolde deeg.
  15. Vouw de randen van het deeg naar elkaar toe zodat het een bol wordt.
  16. Je kunt ook op het uitgerolde deeg de kaas of het gehakt tot de helft er op leggen. Dan vouw je de Pogaca dicht en maak je de randen vast.
  17. Leg de Pogaca op de bakplaat (met bakpapier). Smeer met een kwastje een beetje van de geklopte eigeel op de Pogaca’s.
  18. Doe de Pogaca’s in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat het goud/bruin wordt op 220 graden (de oven moet wel voorverwarmd zijn!).

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook.

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Pogaca - Gehaktbrood
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.