Cilbir – Turkse gepocheerde eieren

Cilbir – Turkse gepocheerde eieren
Labels: , ,

2 Personen25 minuten10 minuten

Ingrediënten:

  • 130 gram Turkse Yoghurt 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gram ( halve theelepel ) zout
  • halve theelepel peper
  • 1/4 cayennepeper
  • 2,5 eetlepel met dille gesneden/gesnipperd
  • 50 gram ongezouten boter (roomboter)
  • 1/4 theelepel met komijn
  • halve theelepel met paprikapoeder
  • 1 theelepel met chilivlokken of chilipoeder
  • 1 eetlepel met peterselie gesneden/gesnipperd
  • 1 groene peper (fijn gesneden) 
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 4 grote eieren
  1. Schep de yoghurt in een middelgrote kom. Rasp knoflook en mix het, breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Voeg dille toe en meng goed. Zet opzij bij kamertemperatuur.
  2. Smelt boter in een pan op middelhoog vuur; verwarm tot de bellen beginnen. Voeg komijn, paprika en chilivlokken toe. Roer dit ongeveer 3 minuten, zet dan het vuur uit en laat de kruiden intrekken.
  3. Maal peterselie en groene peper samen in een vijzel. Breng op smaak met zout, besprenkel met olijfolie en roer om.
  4. Vul een grote pan met 6 tot 7 cm water en breng aan de kook. Zet het vuur laag tot medium laag, giet er azijn in en laat het water zachtjes sudderen. Breek een ei in een kleine kom en doe het ei voorzichtig in het sudderende water, terwijl je de kom net boven het wateroppervlak houdt. Herhaal met de resterende eieren. Kook eieren tot het wit stevig is en de dooiers verdikt maar niet hard zijn, 2 1/2 tot 3 minuten. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water, dep ze op een keukenhanddoek om overtollig water te verwijderen en leg ze op een warm bord.
  5. Doe het yoghurtmengsel op de borden. Gebruik de achterkant van een lepel om yoghurt uit te spreiden in een bed voor de eieren.
     
  6. Gebruik wat paprikapoeder, chilipoeder als topping op de eieren.
  7. Optioneel is dille en peterselie erover te strooien.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Lekker voor bij het ontbijt  Cay – Turkse Thee

 

Cilbir - Turkse gepocheerde eieren voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Cilbir - Turkse gepocheerde eieren
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.