Salamur salatasi – Zoetzure salade

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 30 minuten | 0 minuten |
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 5 tomaten
- 5 groene peper
- half bosje peterselie
- 2 tandjes knoflook
- halve citroen
- 3 theelepel zout
Bereiding:
1. Neem een pan bij de hand, doe de aubergine daarin, vul de pan met water en 1 eetlepel zout erin.
2. Breng de pan aan de kook. Laat de aubergine ongeveer 10 minuten koken (in ieder geval tot ie zacht geworden is).
3. Haal de aubergine uit de pan, snijd de aubergine in blokjes of stukjes.
4. Snijd ook de tomaten, peper en peterselie. Knoflook dient geperst te worden, of in hele kleine stukjes gesneden te worden.
5. Doe het geheel in een kom. Doe het zout erbij. Pers een halve citroen en verdeel het sap goed over de salade.
6. Meng het geheel.
7. Salamur salatasi – Zoetzure salade is klaar om geserveerd te worden
Let op: Een simpel pittig zuur salade maar voor mensen met een gevoelige maag is dit niet een aanrader.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten namens Turkse recepten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep





