Kiymali Patates Dolmasi – Gevulde aardappelen

![]() | ![]() | ![]() |
7 Personen | 20 minuten | 45 minuten |
Ingrediënten:
- 7 aardappelen
- 3 eetlepels roomboter
- 350 lamsgehakt
- 400 ml zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 3 groene pepers
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 3 theelepels zout
- 400 ml water
- 2 eetlepel tomatenpuree
Bereiding;
- Schil de aardappelen
- Hak een stukje van de bovenkant van de aardappel en probeer meteen kleine lepel de binnenkant hol te maken zodat de aardappels gevuld kan worden.
- Snijd de tomaten, puntpaprika, groene peper en de uien, pers de knoflook
- Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelen
- Doe in een andere koekenpan klein beetje zonnebloemolie en bak hierin de uien
- Als de uien gebakken zijn voeg je het gehakt toe en bak die tot het gaar is.
- Kijk ondertussen naar de aardappelen of ze al zacht zijn en draai de aardappelen om in de pan en bak de andere zijde van de aardappel
- Als het gehakt gaar is gebakken voeg de gesneden puntpaprika en groene pepers aan toe en bak dit ongeveer 2 minuten, wel goed roeren
- Haal de aardappels uit de pan en leg ze op een schaal
- Voeg bij het gehakt de geperste knoflook, tomaten en 2 eetlepels zout toe en roer dit tijdens het bakken ongeveer 5 minuten
- Zet het vuur uit
- Pak een aardappel en vul die met gehaktmengsel en plaats dit in een kleine ovenschaal
- Pak een kleine beker/schaal en voeg daarin de tomatenpuree, water en één theelepel zout aan toe en meng het geheel tot het is opgelost.
- Doe de tomatenmengsel (saus) over de aardappelen.
- Doe de ovenschaal in de oven op 180-190 graden ongeveer 35 minuten
Gevulde aardappelen vegetarisch recept
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site, op Facebook

Korte samenvatting

Recept naam
Kiymali Patates Dolmasi - Gevulde aardappelen
Geschreven door
Turkse Recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




