Kiymali Patates Dolmasi – Gevulde aardappelen

Kiymali Patates Dolmasi – Gevulde aardappelen
Labels: , ,

7 Personen20 minuten45 minuten

Ingrediënten:

  • 7 aardappelen 
  • 3 eetlepels roomboter
  • 350 lamsgehakt
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 3 groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 3 theelepels zout
  • 400 ml water
  • 2 eetlepel tomatenpuree

Bereiding;

  1. Schil de aardappelen
  2. Hak een stukje van de bovenkant van de aardappel en probeer meteen kleine lepel de binnenkant hol te maken zodat de aardappels gevuld kan worden.
  3. Snijd de tomaten, puntpaprika, groene peper en de uien, pers de knoflook
  4. Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelen
  5. Doe in een andere koekenpan klein beetje zonnebloemolie en bak hierin de uien 
  6. Als de uien gebakken zijn voeg je het gehakt toe en bak die tot het gaar is.
  7. Kijk ondertussen naar de aardappelen of ze al zacht zijn en draai de aardappelen om in de pan en bak de andere zijde van de aardappel
  8. Als het gehakt gaar is gebakken voeg de gesneden puntpaprika en groene pepers aan toe en bak dit ongeveer 2 minuten, wel goed roeren
  9. Haal de aardappels uit de pan en leg ze op een schaal
  10. Voeg bij het gehakt de geperste knoflook, tomaten en 2 eetlepels zout toe en roer dit tijdens het bakken ongeveer 5 minuten
  11. Zet het vuur uit
  12. Pak een aardappel en vul die met gehaktmengsel en plaats dit in een kleine ovenschaal
  13. Pak een kleine beker/schaal en voeg daarin de tomatenpuree, water en één theelepel zout aan toe en meng het geheel tot het is opgelost.
  14. Doe de tomatenmengsel (saus) over de aardappelen.
  15. Doe de ovenschaal in de oven op 180-190 graden ongeveer 35 minuten 

Gevulde aardappelen vegetarisch recept

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site, op Facebook

Kiymali Patates Dolmasi - Gevulde aardappelen voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kiymali Patates Dolmasi - Gevulde aardappelen
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.