Baklava – Zoete Notentaart

Baklava – Zoete Notentaart
Comments: 2
labels: , ,

Baklava - Zoete Notentaart

Baklava – Zoete Notentaart

Turkse Recepten
Baklava is een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten en de Balkan, dat bijzonder populair is in de Turkse keuken. Het bestaat uit laagjes filodeeg gevuld met gehakte noten, zoals walnoten, pistachenoten of amandelen, en wordt doordrenkt met een zoete siroop, meestal gemaakt van suiker, water, en citroensap of honing. Het is een rijk, zoet en knapperig dessert dat vaak wordt geserveerd tijdens feestdagen en speciale gelegenheden
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 10 minuten
Gang Dessert
Keuken Turkse
Aantal Personen 16 Personen
calorieën 4950 kcal

ingrediënten
  

  • 6 plakejs Roomboter bladerdeeg
  • 100 gram Margarine
  • 200 gram Walnoten
  • 40 gram Gist
  • 3 eetlepels Kaneel
  • 100 gram Boter
  • 150 ml Honing
  • 150 ml Sinaasappelsap

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de plakjes deeg van ongeveer 15 cm x 15 cm op de werkblad.
  • Hak de noten en schep de kaneel erdoor.
  • Pak de bakblik die in de oven gaat en bestrijk het met boter of olie.
  • Leg er 2 plakjes deeg op elkaar in en bestrijk ze met boter.
  • Verdeel de helft van de noten erover.
  • Leg hierop 2 plakjes deeg en bestrijk ze met boter.
  • Verdeel de rest van de noten erover dek af met de laatste plakjes deeg en bestrijk ze met boter.
  • Snijd het geheel in vierkantjes.
  • Bak de baklava in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.
  • Verwarm de honing met het sinaasappelsap en schenk de helft over de baklava uit de oven.
  • Schenk na een half uur ook de rest van de honing erover.
  • Laat de baklava minstens 4 uur lang staan.

Notities

Baklava is een heerlijke, rijke traktatie die perfect is voor speciale gelegenheden en feestdagen. De combinatie van knapperig deeg, zoete siroop, en hartige noten maakt het een onvergetelijke lekkernij.
Trefwoord Baklava, Notentaart

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site  en op Facebook.

Baklava - Zoete Notentaart voedingswaarde

2 thoughts on Baklava – Zoete Notentaart

  • ingrid vd sanden
    maart 26, 2023 at 1:32 am

    Oh heerlijk,
    Maar heb je echt de gewone roomboter bladerdeeg van bijv Koopmans nodig?
    Ik heb ooit baklava gemaakt maar dat was volgens mij met filodeeg.
    Ben wel benieuwd of het met gewoon bladerdeeg ook kan.
    Ik wil dit recept ook eens proberen 😀

    • maart 26, 2023 at 3:57 pm

      Goedendag Ingrid,

      Je kan bij een Turkse zaak deeg voor baklava halen, bladerdeeg van Koopmans/eigen merk kan wel alleen is wel een stuk dikker, je zou dit kunnen proberen uit te rollen met een deegrollen.

      Fijne dag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.