Sekerpare – Meelkoekjes met siroop

Sekerpare – Meelkoekjes met siroop
Labels: , ,

8 Personen80 minuten80 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram margarine
  • 1 ei
  • 1200 gram bloem
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 400 gram kristalsuiker
  • 300 ml beker water
  • 1 eetlepel citroensap
  • Nootjes naar eigen keuze

Bereiding:

  1. Laat de margarine smelten in een pan. Laat dit afkoelen.
  2. Neem een kom. Voeg het ei en de basterdsuiker toe en klop dit goed.
  3. Voeg de margarine ook toe aan de kom.
  4. Voeg het meel zout en bakpoeder toe aan de kom. Kneed alles tot een geheel.
  5. Bedek de kom en laat dit 10 minuten rusten.
  6. Neem een pan en voeg de kristalsuiker en water toe. Laat dit een half uur koken en de suiker zal smelten.
  7. Na die half uur voeg je nog de citroensap toe. Laat dit nu 15 minuten samen koken.
  8. Na de 15 minuten laat je de stroop afkoelen.
  9. Neem kleine stukjes van het deeg. Rol dit tot een balletje ter grote van een walnoot.
  10. Leg alle balletjes op een bakplaat.
  11. Druk een nootje in het midden van het balletje. Zorg ervoor dat hij goed vast zit.
  12. Leg de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 40 minuten. De koekjes zijn klaar als ze goud/bruin kleuren.
    Haal de koekjes uit de oven. Giet gelijk de stroop over de koekjes heen. Laat dit 2 uur afkoelen.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Sekerpare - Meelkoekjes met siroop - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Sekerpare - Meelkoekjes met siroop
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.