Irmik tatlisi – Griesmeeltoetje met biscuits

Irmik tatlisi – Griesmeeltoetje met biscuits
Comments: 2
labels: , , ,

6 Personen25 minuten35 minuten

Ingrediënten:

  • 4 glazen melk
  • 12 eetlepels fijne griesmeel
  • 12 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel margarine
  • 1 fles kant-en-klare chocoladesaus
  • 2 eetlepels kokosnootschaafsel
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 pakje theebiscuitjes
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • half pakje chocoladebiscuitjes
  • half glas gebroken walnoten

Bereiding:
1. Doe de suiker, griesmeel, melk en margarine in een pan.
2. Roer het geheel op laag vuur gedurende 10 minuten tot het mengsel stroperig is.
3. Zet het vuur daarna op de allerlaagste stand zodat het mengsel nog wel enigszins warm blijft.
4. Besmeer vervolgens de bodem van een schaal met dit griesmeelmengsel.
5. Plaats hier vervolgens 2 lagen theebiscuitjes overheen.
6. Smeer vervolgens een laag griesmeelmengsel over de biscuitjes heen. Doe dit voorzichtig want de biscuitjes willen nog wel eens plakken aan het mengsel en daardoor verschuiven.
7. Plaats hier vervolgens wederom 2 lagen theebiscuitjes overheen.
8. Leg hier ook nog één laag chocoladebiscuitjes overheen.
9. Smeer tot slot wederom een laag griesmeelmengsel over dit geheel. Gebruik een kwast om de boel egaal te strijken.
10. Laat dit nu minimaal 15 minuten rusten zodat de warmte van het griesmeelmengsel goed in de biscuitjes trekt (zodat deze zacht worden).
11. Giet wat kant-en-klare chocolademengsel over het geheel.
12. Besprenkel daarna het geheel met kokosnootschaafsel.
13. Bestrooi het geheel vervolgens met wat gebroken walnoten.
14. Besprenkel tot slot wat kaneel over het geheel
15. Giet eventueel nog een beetje chocoladesaus bij het serveren.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Irmik tatlisi - Griesmeeltoetje met biscuits
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on Irmik tatlisi – Griesmeeltoetje met biscuits

  • Dina
    februari 26, 2020 at 10:52 am

    Punt vijf in dit recept klopt niet en hoort bij een nader recept

    • februari 26, 2020 at 12:29 pm

      Dina,

      Bedankt voor reactie,

      Wij hebben dit gelijk aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.