Sebzeli pilav – Rijst met groente

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 25 minuten | 35 minuten |
Ingrediënten:
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 50 gram roomboter
- 100 gram mais
- 100 gram doperwten
- 1 blokje kipbouillon
- 600 ml gekookt water
- 1 paprika
- 400 gram risotto rijst
- 1 bouillonblokje
Bereiding:
- Begin met het wassen van de rijst deze kun je bijvoorbeeld in een zeef doen en een korte periode onder de lopende kraan houden.
- Zet een pan op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in wacht tot deze heet is.
- Snijd ondertussen de paprika in hele kleine stukjes ongeveer ter grootte van de mais en doperwten.
- Voeg de rijst toe aan de pan samen met de roomboter
- Roer dit geheel gedurende enkele minuten.
- Voeg vervolgens de mais doperwten en paprika toe.
- Roer dit geheel enkele minuten pas op dat de rijst niet aan de bodem blijft plakken!
- Voeg daarna 600 ml gekookt water met een bouillonblokje toe.
- Zet de deksel op de pan en laat dit op een lage vuur 15 minuten koken tot het water opgekookt is.
- Plaats de rijst in een kommetje druk dit een beetje aan druk dit ondersteboven op een bord om het effect.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Sebzeli pilav - Rijst met groente
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




