Pilavli Pirzola – Lamskotelet met rijst

Pilavli Pirzola – Lamskotelet met rijst
Labels: , ,

Pilavli Pirzola - Lamskotelet met rijst

Pilavli Pirzola – Lamskotelet met rijst

Turkse Recepten
Pilav Pirzola is een Turks gerecht dat bestaat uit gegrilde of gebakken lamskoteletten (pirzola) geserveerd met een smaakvolle rijstpilaf (pilav). Het is een heerlijk en vullend gerecht dat de sappigheid van de lamskoteletten combineert met de hartige en aromatische smaken van de pilav.
Voorbereidingstijd 1 uur
Kooktijd 1 uur
Totale tijdsduur 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 2427 kcal

ingrediënten
  

  • 150 gram Rijst
  • 150 ml Gekookt water
  • 1 eetlepel Roomboter
  • 4 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 theelepel Zout
  • 2 stuks Tomaten
  • 1 stuk Ui
  • 1 kilo Lamskoteletten
  • 100 ml Melk
  • 3 theelepels Zwarte peper
  • 2 theelepels Rode peper

Bereiding
 

  • Leg de lamskoteletten in een schaal.
  • Voeg de melk, zwarte peper en 2 eetlepels zout toe aan de lamskoteletten. Mix alles door elkaar.
  • Leg dit aan de kant voor 1 uur.
  • Doe de zonnebloemolie in een pan.
  • Was de rijst. Leg dit in de pan als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken
  • Roer alles goed door totdat de rijst gaar is.
  • Voeg de roomboter toe.
  • Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes.
  • Voeg de ui toe aan de rijst, laat de ui zacht worden.
  • Voeg de tomaten toe, roer alles goed door voor 5 minuten.
  • Strooi het zout over de rijst heen. Roer goed door.
  • Neem een schaal voor je die diep genoeg is zodat alles er netjes in past.
  • Doe de rijst in de schaal.
  • Leg de lamskoteletten verdeeld over de rijst heen.
  • Strooi de rode peper over de lamskoteletten heen.
  • Giet het gekookte water in de schaal via een kant, dus je moet het water niet verspreid gieten.
  • Leg de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 60 minuten.
  • Na ongeveer een half uur zal de bovenkant van de lamskoteletten donkerder worden, haal de schaal uit de oven.
  • Draai de lamskoteletten om en laat de andere kant ook gaar worden voor een half uur. In totaal is de schaal in de oven voor 60 minuten.

Notities

Pilav Pirzola is een smaakvol gerecht dat vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden of als een feestelijke maaltijd in Turkije. De combinatie van malse, smaakvolle lamskoteletten en perfect gekookte rijstpilaf maakt dit gerecht zowel indrukwekkend als heerlijk.
Trefwoord Lamskoteletten, Pilav, Pirzola, Rijst

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Pilavli Pirzola - Lamskotelet met rijst voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.