Muhallebi – Melkpudding

![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 10 minuten | 15 minuten |
Een simpel en snelle recept.
Aardbeien en kersen zou je kunnen vervangen door andere soorten zacht fruit
Ingrediënten:
- 200 gram suiker
- 200 gram rijstmeel
- 10 gram vanillesuiker
- 1 liter melk
- Fijne pistachenotenpoeder
- Aardbeien of kersen
Bereiding:
- Zet een pan op het vuur en giet hier de melk in.
- Voeg daarna de suiker toe. Roer even met een garde.
- Voeg direct daarna ook de vanillesuiker toe.
- Voeg ook de rijstmeel toe aan de pan.
- Blijf doorroeren totdat het kookt en laat het doorkoken voor 5 minuten.
- Schep dit mengsel in een aantal sorbet- of ijs glazen.
- Laat deze nu een beetje afkoelen in de open lucht.
- Leg de gevulde glazen vervolgens in de koelkast en laat ze geheel afkoelen hoe kouder hoe beter.
- Serveer de muhallebi met wat gestampte nootjes of wat fruit.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Korte samenvatting

Recept naam
Muhallebi - Melkpudding recept
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd