Muhallebi – Melkpudding

Muhallebi – Melkpudding
Labels: , ,

6 Personen10 minuten15 minuten

Een simpel en snelle recept.

Aardbeien en kersen zou je kunnen vervangen door andere soorten zacht fruit

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram rijstmeel
  • 10 gram vanillesuiker
  • 1 liter melk
  • Fijne pistachenotenpoeder
  • Aardbeien of kersen

Bereiding:

  1. Zet een pan op het vuur en giet hier de melk in.
  2. Voeg daarna de suiker toe. Roer even met een garde.
  3. Voeg direct daarna ook de vanillesuiker toe.
  4. Voeg ook de rijstmeel toe aan de pan.
  5. Blijf doorroeren totdat het kookt en laat het doorkoken voor 5 minuten.
  6. Schep dit mengsel in een aantal sorbet- of ijs glazen.
  7. Laat deze nu een beetje afkoelen in de open lucht.
  8. Leg de gevulde glazen vervolgens in de koelkast en laat ze geheel afkoelen hoe kouder hoe beter.
  9. Serveer de muhallebi met wat gestampte nootjes of wat fruit.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Muhallebi - Melkpudding recept
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.