Iskender – Reepjes kebab

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 40 minuten | 50 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram kalfsvlees
- 2 groene pepers
- 1 ui
- 200 ml water
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 theelepels zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml Turkse yoghurt
- Halve pide (Turks brood)
- 2 theelepels tomatenpuree ( salca )
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Begin met het snijden van het vlees in hele dunne reepjes.
- Snijd de ui door midden en snijd deze in hele fijne stukjes.
- Snijd de pepers door midden en snijd deze in kleine dunne stukjes.
- Zet een pan op het vuur en verhit hier zonnebloemolie.
- Voeg de ui en pepers toe aan de pan.
- Voeg het vlees vervolgens ook toe.
- Wanneer het vlees zijn vocht begint af te geven strooi je 2 theelepels zout en de peper er bij. Het vlees moet nu halfgaar zijn.
- Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat dit voor een uur gaar worden. Roer om de 10 minuten een paar keer goed door.
- Neem een halve pide en snijd deze in kleine stukken/brokjes. Leg dit nu even opzij.
- Doe twee tomaten in een pan met water en zet deze aan de kook.
- Dit doe je om de tomaten eenvoudig van hun schil te ontdoen
- Pel de tomaten vervolgens en snijd deze.
- Zet een andere pan op het vuur doe hier twee eetlepels olijfolie bij en plaats de gesneden tomaten in.
- Wacht tot de tomaten in hun eigen vocht gaan koken voeg dan ook de tomatenpuree toe. Roer nog even flink door.
- Zet dan het vuur vervolgens op een lage stand.
- Neem een bord en leg hier de broodjes op die je in brokjes gesneden hebt.
- Vervolgens giet je de yoghurt er overheen daaroverheen giet je weer de tomatensaus..
Tot slot schep je de stukjes vlees erop (in het midden).
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Korte samenvatting

Recept naam
Iskender - Reepjes kebab
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




