Mahlep kurabiye – Rozen koekjes

![]() | ![]() | ![]() |
12 Personen | 30 minuten | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 1000 gram Patisserie patentbloem
- 240 ml zonnebloemolie
- 240 ml Turkse yoghurt
- 480 gram witte basterdsuiker
- 6 eieren
- 1 eetlepel carbonaat (wordt verkocht in Turkse winkeltjes)
- 1 eetlepel Weichselboom kruiden (wordt verkocht in Turkse winkeltjes)
- 1 theelepel zout
- Walnoten
- Amandelen
Bereiding:
- Scheid het eigeel van het eiwit van 4 eieren. Het eiwit heb je niet nodig.
- Neem een diepe kom en voeg hier het eigeel van de 4 eieren aan toe. De andere twee eieren gebruiken we straks.
- Voeg vervolgens de bloem zonnebloemolie yoghurt basterdsuiker carbonaat weichselboom kruiden en het zout toe aan de kom.
- Kneed deze ingrediënten tot een stuk deeg.
- Neem nu steeds een stukje deeg tot al het deeg op is.
- Rol dit uit naar de vorm van een bal.
- Vervolgens druk je de bal een beetje plat.
- Leg deze nu op een ovenplaat.
- Decoreer dit balletje deeg door er een walnoot of een amandel op te drukken.
- Mix het eigeel van de overige 2 eieren in een klein kommetje met een garde of een vork (het eiwit hebben we wederom niet nodig). Smeer dit over de balletjes met een kwast.
- Leg de ovenplaat met de balletjes deeg in een voorverwarmde oven op 180 graden voor circa 20 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Korte samenvatting

Recept naam
Mahlep kurabiye - Rozen koekjes
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




