Makarnali börek – Turkse börek met pasta

Makarnali börek – Turkse börek met pasta
Labels: ,

Makarnali börek - Turkse börek met pasta

Makarnali börek – Turkse börek met pasta

Turkse Recepten
Makarnalı börek is een variatie van de traditionele Turkse börek, waarbij pasta wordt gebruikt als vulling. Deze hartige taart combineert de texturen van krokant filodeeg en zachte pasta, wat zorgt voor een unieke en heerlijke smaakervaring
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 3325 kcal

ingrediënten
  

  • 300 gram Witte kaas
  • 3 vellen Yufka
  • 500 gram Makarna (Turkse pasta)
  • 200 gram Geraspte kaas
  • 1 theelepel Zout
  • 250 ml Zonnebloemolie
  • 250 ml Melk
  • 4 stuks Eieren
  • 1 zakje Bakpoeder

Bereiding
 

  • Voeg de eieren, 240 ml zonnebloemolie, melk en bakpoeder in een kom, goed kloppen.
  • Vul een grote pan vol met water en zet deze op het vuur.
  • Voeg daar het zout aan toe, en ook een zonnebloemolie toe
  • Als het water is gaan koken, voeg je de pasta toe aan de pan.
  • Laat de pasta 5 tot 10 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en haal de pasta door een zeef. Giet wat koud water door de pasta heen terwijl deze nog in de zeef zit.
  • Smeer ondertussen een bakplaat in met wat (10ml) zonnebloemolie.
  • Leg één yufka op de bodem van de bakplaat.
  • Smeer de yufka in met de saus.
  • Meng de witte kaas met de pasta uit de pan.
  • Giet de pasta en de kaas boven op de yufka in de bakplaat.
  • Giet hier wat van het saus over de pasta en de kaas.
  • Vouw de randen van de yufka die buiten de bakplaat vallen naar binnen toe.
  • Leg 1 yufka blad over dit geheel.
  • Smeer weer wat saus over de yufka heen
  • Giet weer wat pasta en kaas boven op de tweede yufka.
  • Giet hier wat weer van het saus over de pasta en de kaas.
  • Vouw de randen van de tweede yufka naar binnen.
  • Giet wat van het saus over deze randen die naar binnen zijn gevouwen.
  • Bedek het geheel met een nieuwe (derde laag) yufka. Zorg ervoor dat deze 3de yufka niet groter is dan de bakplaat (snijd het eventueel bij), dus precies op maat is, zodat deze ditmaal niet voor overgebleven randjes zorgt.
  • Giet weer wat van het saus over dit geheel, gebruik eventueel een kwast.
  • Snijd nu het geheel in blokjes voordat het de oven in gaat.
  • Doe de börek in de oven voor 30 minuten op 220 graden (eigenlijk tot de top goudbruin is gekleurd).
  • Haal de börek uit de oven en snijd deze opnieuw in blokjes.
Trefwoord Borek, Makarna, Pasta

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.

Makarnali börek - Turkse börek met pasta

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.