Ayran – Yoghurtdrank

4 Personen5 minuten 5 minuten
In Turkije en alle Turkstalige landen wordt ayran genuttigd. Aangezien het drankje gemaakt is van yoghurt is het aannemelijk dat de drank in Centraal-Azië is ontstaan, het oorspronkelijke woongebied van Turkse en Mongoolse nomaden. Airag is licht mousserend en heeft een yoghurtsmaak. Ayran wordt ook veel gedronken in het Midden-Oosten en Europa. In Bulgarije wordt deze drank gemaakt van Bulgaarse yoghurt, aangelengd met water. De smaak lijkt op die van karnemelk
Ingrediënten:
- 1 liter yoghurt
- 200 ml ijskoud water
- 1 theelepel zout
Bereiding:
- Meng alles bij elkaar in een kan
- Goed roeren
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.






