Piyaz – Bonensalade

Piyaz – Bonensalade
Labels: , ,

Piyaz - Bonensalade

Piyaz – Bonensalade

Turkse Recepten
Piyaz is een traditionele Turkse salade die voornamelijk gemaakt wordt van witte bonen. Het is een populair bijgerecht in de Turkse keuken en wordt vaak geserveerd als een verfrissende aanvulling op maaltijden
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijdsduur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 2 Personen
calorieën 610 kcal

ingrediënten
  

  • 300 gram Witte bonen (uit blik)
  • 1 theelepel Zout
  • 2 eetlepels Azijn
  • 1 stuks Tomaat
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 0.5 bosje Peterselie (half bosje)
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 2 stuks Groene perpers
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 stuks Ui

Bereiding
 

  • Zorg ervoor dat de witte bonen vooraf al gekookt en gewassen zijn.
  • Neem een schaal leg hier de bonen in en voeg het azijn toe.
  • Laat dit 15 minuten zitten dit zorgt er voor dat de bonen niet donker zullen kleuren en het voegt smaak toe.
  • Neem de ui voor je en snijd deze door de helft. Daarna begin je de ui in plakjes te snijden.
  • Leg deze plakjes in een kleine kom en voeg hier het zout aan toe. Wrijf met je vingers de uien door het zout. Doe dit voor enkele minuten zodat het zout goed intrekt.
  • Snijd een tomaat vervolgens in blokjes.
  • Snijd de boven- en onderkant af van de pepers.
  • Vervolgens snijd je de groene pepers in de lengte door midden.
  • Maak de binnenkant schoon door de pepers van de pitjes te ontdoen.
  • Daarna begin je de pepers in kleine en dunne plakjes te snijden.
  • Je hebt de helft nodig voor in de salade de andere helft gebruik je straks ter decoratie
  • Neem de helft van het halve bosje peterselie en snijd dit in kleine stukjes. De rest zul je aan het eind voor decoratie gebruiken
  • Haal de bonen door een zeef zodat al het vocht afdruipt. Vervolgens leg je de bonen in een kom
  • Voeg de uien toe aan de kom. Daarna voeg je het citroensap toe. Doe er nog een snufje zout bij
  • Voeg de blokjes tomaat ook toe aan de kom
  • Voeg de helft van de gesneden pepers en peterselie ook toe aan de kom
  • Meng alles goed door elkaar door een paar keer heen en weer te roeren
  • Leg daarna je salade in de koelkast tot half uur voordat je het gaat serveren
  • Ter decoratie gebruik je de rest van de peterselie en pepers
  • Voeg vlak voor serveren nog wat olijfolie toe en de Piyaz is klaar.

Notities

Er zijn variaties mogelijk met ingrediënten zoals knoflook, groene pepers, en specerijen afhankelijk van regionale voorkeuren of persoonlijke smaak. Piyaz kan koud of op kamertemperatuur worden geserveerd, waardoor het een veelzijdig gerecht is dat geschikt is voor verschillende gelegenheden.
Trefwoord Bonen, Piyaz, Salsde

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Piyaz - Bonensalade voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.