Türk kahvesi – Turkse koffie
Labels: Türk kahvesi, Turkse koffie, turkse receptTürk kahvesi – Turkse koffie
Türk Kahvesi, oftewel Turkse koffie, is een traditionele manier van koffiezetten die populair is in Turkije en andere delen van het Midden-Oosten en de Balkan. Deze manier van koffiezetten staat bekend om zijn unieke smaak, rijke textuur en de manier waarop het wordt geserveerd.
Equipment
- 1 Turkse koffiepot ( Cevze )
ingrediënten
- 60 ml Water
- 1 eetlepel Turkse koffie
- 2 klontjes Suiker
Bereiding
- Doe de blokjes suiker in het koffiepotje.
- Giet het kopje met koud water in het koffiepotje.
- Neem de Turkse koffie voor je, die worden zo verkocht.
- Doe de koffie in het koffiepotje.
- Roer alles heel goed door.
- Leg dit op de kookplaat en roer alles nog steeds door.
- Wanneer de koffie gaat schuimen, haal je het schuim met het lepeltje weg en leg je dit in je lege kopje (die je net had gebruikt om koud water in het koffiepotje te doen).
- Als de koffie is gaan koken, giet je dit langzaam in je kopje met schuim. Je moet de koffie niet te lang laten koken, gelijk van het vuur afhalen als het eenmaal begint te koken.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook