Yogurt tatlisi – Yoghurt cake

![]() | ![]() | ![]() |
8 Personen | 35 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 275 gram kristalsuiker
- 2 theelepels carbonaat
- 150 ml Turkse yoghurt
- 150 gram normale griesmeel
- 150 ml bloem
- Citroenrasp
- 200 gram margarine
- Walnoten
- Kokosrasp
Bereiding:
- Neem een pan en voeg hier de kristalsuiker en het water toe.
- Laat dit 20 minuten koken.
- Giet daarna de sap van de citroen erbij en laat alles samen nog 1-2 minuten koken en haal dan de pan van het vuur.
- Neem een kom en voeg de eieren kristalsuiker yoghurt en carbonaat toe.
- Roer alles goed door met een garde.
- Voeg de meel griesmeel gesmolten margarine en de citroenrasp toe.
- Mix de ingrediënten mee met een garde.
- Neem een diepe schaal en giet hier het mengsel in.
- Leg deze schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 20 – 30 minuten.
- Als de bovenkant goud/bruin kleurt haal je het toetje uit de oven en prik je er hier en daar een aantal gaten in met bijvoorbeeld een tandenstoker.
- Giet de enigszins afgekoelde siroop over het toetje heen en laat deze intrekken.
- Wanneer de siroop verder is afgekoeld en is ingetrokken kun je het toetje nog decoreren met wat walnoten of kokosrasp.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Korte samenvatting

Recept naam
Yogurt tatlisi - Yoghurt cake
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




