Yogurt tatlisi – Yoghurt cake

Yogurt tatlisi – Yoghurt cake
Labels: , ,

8 Personen35 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 275 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels carbonaat
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • 150 gram normale griesmeel
  • 150 ml bloem
  • Citroenrasp
  • 200 gram margarine
  • Walnoten
  • Kokosrasp

Bereiding:

  1. Neem een pan en voeg hier de kristalsuiker en het water toe.
  2. Laat dit 20 minuten koken.
  3. Giet daarna de sap van de citroen erbij en laat alles samen nog 1-2 minuten koken en haal dan de pan van het vuur.
  4. Neem een kom en voeg de eieren kristalsuiker yoghurt en carbonaat toe.
  5. Roer alles goed door met een garde.
  6. Voeg de meel griesmeel gesmolten margarine en de citroenrasp toe.
  7. Mix de ingrediënten mee met een garde.
  8. Neem een diepe schaal en giet hier het mengsel in.
  9. Leg deze schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 20 – 30 minuten.
  10. Als de bovenkant goud/bruin kleurt haal je het toetje uit de oven en prik je er hier en daar een aantal gaten in met bijvoorbeeld een tandenstoker.
  11. Giet de enigszins afgekoelde siroop over het toetje heen en laat deze intrekken.
  12. Wanneer de siroop verder is afgekoeld en is ingetrokken kun je het toetje nog decoreren met wat walnoten of kokosrasp.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Yogurt tatlisi - Yoghurt cake - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Yogurt tatlisi - Yoghurt cake
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.