Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 24 uur | 3.5 uur |
Ingrediënten:
- 500 gram droge witte bonen
- 2 uien
- 1 groene peper of 1 gedroogde rode peper
- 1,5 eetlepel tomatenpuree (salca)
- 1,5 eetlepel peperpuree
- 2 eetlepels olie zonnebloem of olijfolie
- 1,5 kilo lamsbout of een ander soort vlees met bot
- 1,5 liter vleesbouillon
- 2,5 liter warm water
- 2 theelepels zout
Bereiding:
- Laat de witte bonen een hele nacht weken in ruim water.
- Doe de witte bonen in zeef en laat het uitlekken.
- Doe de witte bonen samen met de vlees in de pan en voeg er 1,5 liter warm water aan toe en laat dit koken voor ongeveer 30 minuten.
- Tijdens het koken komt er laag schuim / vet drijven, schep dat weg, dat is vet afkomstig van het vlees.
- Doe de deksel op de pan laat het nu 35 minuten lang doorkoken.
- Snipper 2 uien, en snijd de peper in reepjes, haal de zaadjes eruit als je minder pittig wilt maken.
- Doe in een ruime pan 2 eetlepels olie erin en bak hierin de uien.
- Voeg bij de uien 1,5 eetlepel tomatenpuree en 1,5 eetlepel peperpuree aan doe en roer dit goed door en voeg vervolgende de pepers eraan toe en voeg er 1 liter warm water aan toe en kook dit 10 minuten.
- Na het koken voeg de je saus toe bij de witte bonen.
- Voeg er 2 theelepels zout eraan toe en laat dit 45 minuten lang koken
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Korte samenvatting

Recept naam
Etli kuru fasulye yemegi - Bonensoep met vlees
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




