Karides Guvec – Gestoofde Garnalen

Karides Guvec – Gestoofde Garnalen
Labels: , ,

Karides Guvec - Gestoofde Garnalen

Karides Guvec – Gestoofde Garnalen

Turkse Recepten
Karides Güveç is een traditioneel Turks gerecht met garnalen, gekookt in een rijke, smaakvolle saus en meestal gebakken in een aardewerken pot. "Karides" betekent garnalen in het Turks, en "Güveç" verwijst naar het type aardewerken pot dat wordt gebruikt voor het bakken, evenals naar de stijl van het gerecht, dat een soort ovenschotel of stoofpot is.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijdsduur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4
calorieën 7396 kcal

ingrediënten
  

  • 500 gram Gepelde garnalen
  • 3 stuks Tomaten
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 stuks UI
  • 1 blad Laurier
  • 100 gram Feta
  • 100 ml Wijn
  • 1 eetlepel Boter
  • 0.5 theelepel Zout (halve theelepel)
  • 0.5 theelepel Peper (halve theelepel)

Bereiding
 

  • Smoor de garnalen samen met het uitgeperste teentje knoflook en de gesnipperde ui ongeveer 1 minuut in de hete boter.
  • Voeg het laurierblad de witte wijn en wat peper toe.
  • Laat alles 1 minuut koken.
  • Ontvel de tomaten en snij ze in stukken.
  • Voeg ze bij de garnalen en laat ca. 5 minuten meekoken.
  • Schep met een schuimspaan de garnalen en de groenten uit de pan leg het in een ovenschaal en giet het sap erover.
  • Verdeel de kaas gelijkmatig over het gerecht en laat alles in de oven op 180 graden goed heet worden.
  • Na 35-45 minuten als het kaas gesmolten is en een mooi kleurtje krijgt is de guvec klaar om geserveerd te worden.

Notities

Karides Güveç wordt meestal heet geserveerd, direct uit de aardewerken pot, met een bijgerecht van knapperig brood of rijst om de heerlijke saus op te nemen. Het kan worden genoten als hoofdgerecht of als onderdeel van een grotere meze (voorgerechten) in een traditionele Turkse maaltijd.
Dit gerecht wordt geprezen om zijn rijke, hartige smaken en is een heerlijke manier om zeevruchten te genieten in een comfortabele, rustieke bereiding
Trefwoord Garnalen, Karides Guvec, Stoofpot, Vis

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Wij hebben een index pagina waar alle recepten op alfabetische volgorde staan, neem een kijkje en kies je heerlijke Turkse recept er tussen uit.

Karides Guvec - Gestoofde Garnalen voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.