Pisi – Gefrituurde brood

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 15 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 1 kilogram meel
- 1 blokje gist
- een halve beker warme melk
- een halve beker warm water
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepels suiker
- 1 liter zonnebloemolie
Bereiding:
- Pak een schaal en doe er meel in en daarop de bakpoeder.
- Voeg hierbij gist, suiker en zout erbij toe.
- Giet de melk en het water in de schaal.
- Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
- Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.
- Maak middelgrote bolletjes deeg.
- Rol de bolletjes deeg uit en maak 4 gaatjes in elk deegrol.
- Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden.
- Probeer de deeg in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg er in te bakken.
- Leg het deeg als het zo ver is, in de pan met olie. Als de ene kant goud/bruin is geworden, draai je de pisii om en laat je deze kant bakken totdat het goudbruin wordt.
- Als beide kanten van de Pisi goudbruin zijn geworden, haal je de Pisi eruit en zet je het op een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt.
- De pisi is nu klaar.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Pisi - Gefrituurde broodÂ
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




