Ezogelin corbasi – Bruidssoep
Comments: 1
labels: Bruidssoep, Ezogelin Corbasi, turkse receptEzogelin corbasi – Bruidssoep
Ezogelin çorbası, ook wel bekend als "bruidssoep," is een populaire Turkse soep die zijn oorsprong vindt in de traditie van bruiden die een voedzame en smakelijke soep bereiden. De naam "Ezogelin" betekent letterlijk "bruid Ezo," verwijzend naar een legendarische vrouw genaamd Ezo, van wie wordt gezegd dat ze deze soep maakte. Het gerecht combineert linzen, bulgur, rijst en verschillende kruiden voor een hartige en vullende maaltijd.
ingrediënten
- 3 eetlepels Rode linzen
- 3 eetlepels Basmati rijst
- 3 eetlepels Dunne bulgur
- 2 stuks Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 50 gram Roomboter
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 1 liter Gekookt water
- 1 eetlepel Gedroogde munt
- 1 theelepel Paprikavlokken
- 2 theelepels Zout
Bereiding
- Breng drie pannen met een halve liter water aan de kook.
- Houd de rode linzen rijst en bulgur onder de kraan zodat ze goed schoon worden.
- Wanneer het water in de pannen kookt voegen we de rode linzen rijst en bulgur toe in elk een aparte pan en laten we alles doorkoken tot alle drie ingrediënten zacht zijn.
- Roer om de 5 minuten zodat de ingrediënten niet aan de bodem kleven.
- Als de rode linzen rijst en bulgur gekookt zijn halen we ze elk door een zeef en laten we het water wegstromen.
- Leg ze alle drie apart op een bord.
- Snijd ondertussen de ui en het knoflook in kleine stukjes.
- Zet een nieuwe pan op het vuur en doe hier roomboter in en voeg de gesneden ui en knoflook hier aan toe.
- Bak het geheel gedurende 5 minuten tot zowel het knoflook en de ui zacht zijn geworden.
- Nu voegen we de tomatenpuree toe aan de pan. Roer een paar keer tot de tomatenpuree een beetje oplost.
- Giet nu het gekookte water in de pan. Roer goed door en laat het 5 minuten doorkoken.
- Voeg nu de linzen bulgur en rijst toe aan de pan en roer 5 minuten goed door (let er op dat de ingrediënten niet aan de bodem blijven plakken) totdat het alles begint te koken.
- Doe nu deksel op de pan zet het vuur op een lage stand en laat het geheel een half uur koken.
- Na het koken voeg je de munt paprikavlokken en zout toe aan de soep. Laat dit weer 5 minuten koken en roer goed door.
Notities
Ezogelin çorbası is geliefd om zijn hartige en geruststellende smaak, en het is een veelvoorkomend gerecht in Turkse keukens. Het wordt vaak geserveerd met een schijfje citroen en een stuk brood.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
1 thoughts on Ezogelin corbasi – Bruidssoep
Pingback: Turkse Recepten