Mantar corbasi – Champignonsoep

Comments: 1
labels: Champignonsoep, Mantar corbasi, turkse recept![]() | ![]() | ![]() |
2 Personen | 30 minuten | 20 minuten |
- 50 gram roomboter
- 250 gram champignons
- 100 gram bloem
- 800 ml water
- 2 theelepels zout
- 200 ml melk
- 1 blokje bouillon let op optioneel
- 3 theelepels zwarte peper
Bereiding:
- Begin met het snijden van de champignons in hele kleine stukjes.
- Zet een pan op het vuur er roomboter aan toe laat dit een beetje smelten voeg daarna de bloem toe roer goed door
- Blijf dit een geruime tijd goed roeren.
- Wanneer alles goed stijf is (en iets donkere kleur heeft aangenomen) giet je al het koude water erin
- Gebruik vervolgens een mixer om alles goed met elkaar te mengen.
- Wanneer het mengsel begint te koken voeg je de champignons en zout toe.
- Voeg de bouillon toe (optioneel) en laat dit oplossen.
- Roer het mengsel totdat het begint te koken zet dan de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand
- Laat dit voor 15 minuten koken.
- Haal af en toe de deksel van de pan en roer het geheel om te voorkomen dat de bodem gaat plakken.
- Zet het vuur op een hoge stand giet de melk erbij.
- Roer goed door. Wacht tot de soep weer gaat koken (zal ongeveer 5 minuten duren) en zet daarna het vuur weer op een lage stand.
- Strooi er wat zwarte peper overheen
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Mantar corbasi - Champignonsoep
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling





One thought on Mantar corbasi – Champignonsoep
Pingback: Turkse Recepten