Mantar corbasi – Champignonsoep

Mantar corbasi – Champignonsoep
Comments: 1
labels: , ,

2 Personen30 minuten20 minuten
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram champignons
  • 100 gram bloem
  • 800 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 200 ml melk
  • 1 blokje bouillon let op optioneel
  • 3 theelepels zwarte peper

Bereiding:

  1. Begin met het snijden van de champignons in hele kleine stukjes.
  2. Zet een pan op het vuur er roomboter aan toe laat dit een beetje smelten voeg daarna de bloem toe roer goed door
  3. Blijf dit een geruime tijd goed roeren.
  4. Wanneer alles goed stijf is (en iets donkere kleur heeft aangenomen) giet je al het koude water erin
  5. Gebruik vervolgens een mixer om alles goed met elkaar te mengen.
  6. Wanneer het mengsel begint te koken voeg je de champignons en zout toe.
  7. Voeg de bouillon toe (optioneel) en laat dit oplossen.
  8. Roer het mengsel totdat het begint te koken zet dan de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand
  9. Laat dit voor 15 minuten koken.
  10. Haal af en toe de deksel van de pan en roer het geheel om te voorkomen dat de bodem gaat plakken.
  11. Zet het vuur op een hoge stand giet de melk erbij.
  12. Roer goed door. Wacht tot de soep weer gaat koken (zal ongeveer 5 minuten duren) en zet daarna het vuur weer op een lage stand.
  13. Strooi er wat zwarte peper overheen

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook.

Mantar corbasi - Champignonsoep - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Mantar corbasi - Champignonsoep
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

One thought on Mantar corbasi – Champignonsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.