Nohut Yemegi – Kikkererwtensoep

Nohut Yemegi – Kikkererwtensoep
Comments: 3
labels: , ,

4 Personen30 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 50 gram roomboter
  • 500 gram rundvlees ( blokjes/reepjes )
  • 2 groene pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 runderbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels rode en zwarte peper
  • 1 ui
  • 2 theelepels zout
  • 400 gram gare kikkererwten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 ml gekookt water

Bereiding:

  1. Zet een diepe pan op het vuur, vul het met blokjes/reepjes vlees en voeg er 1.5 liter water aan toe
  2. Laat het ongeveer 30 minuten koken
  3. Snijd de pepers paprika tomaat uit en knoflook in kleine stukjes.
  4. Giet de overtollige water uit de pan met vlees, en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
  5. Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
  6. Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
  7. Daarna voeg je de gesneden tomaten toe roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
  8. Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
  9. Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
  10. Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
  11. Daarna zet je voor 30 minuten het vuur op een lage stand.
  12. Strooi vlak voor het serveren het zout rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Nohut Yemegi - Kikkererwtensoep - voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Nohut Yemegi - Kikkererwtensoep
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

3 thoughts on Nohut Yemegi – Kikkererwtensoep

  • Pingback: Turkse Recepten

  • Lina
    maart 12, 2023 at 8:00 pm

    Waarom is het recept zonder vlees en de foto met ?

    • maart 13, 2023 at 11:14 pm

      Dat is inderdaad niet goed, we hebben een stap overgeslagen. Wij gaan het gelijk aanpassen.

      Bedankt voor je alertheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.