Patates köftesi – köfte van aardappelen
Labels: aardappelen, kofte, Patates köftesi, turkse receptDit gerecht wordt gewaardeerd om zijn eenvoud en heerlijke smaak, waardoor het een vast onderdeel is van de Turkse huisgemaakte keuken.
Patates Köfte – Aardappel Köfte
Patates köfte, ook wel aardappelgehaktballen genoemd, is een populair gerecht in de Turkse keuken. Het is een vegetarisch gerecht dat voornamelijk gemaakt wordt van aardappelen en specerijen, gevormd tot kleine pasteitjes of ballen en meestal gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn
ingrediënten
- 5 stuks Aardappelen
- 3 stuks Eieren
- 200 gram Meel / Bloem
- 100 gram Geraspte kaas
- 0.5 bos Peterselie ( half bosje )
- 2 theelepels Zout
- 2 theelepels Zwarte peper
- 1 zakje Bakpoeder ( +/- 16 gram )
Bereiding
- Snijd de peterselie fijn
- Rasp de aardappelen. Voor de duidelijkheid: de aardappelen hoeven vooraf niet gekookt te worden.
- Neem de geraspte aardappelen in de hand en kneed boven de goot het vocht eruit.
- Doe de geraspte aardappelen, bakpoeder, zwarte peper, zout, 2 eieren (!), glas meel, kaas in een kom, en kneed daarna het geheel.
- Neem stukjes uit het mengsel in je hand en breng ze in de vorm van een köfte. Let op: als het mengsel niet hard genoeg is, kun je nog wat meel toevoegen
- Het derde ei breek in je in een aparte kom (behoud alleen het eigeel), klop dit in de kom goed.
- Dompel de köftes in de kom met eigeel
- Frituur de köftes vervolgens tot ze goudbruin kleuren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.