Patates köftesi – köfte van aardappelen

Patates köftesi – köfte van aardappelen
Labels: , , ,

4 Personen 40 minuten 20 minuten

Ingrediënten:

  • 5 aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 glas meel
  • 1 glas geraspte Nederlandse kaas
  • half bosje peterselie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 zakje bakpoeder

1. Snijd de peterselie in stukjes.
2. Rasp de aardappelen. Voor de duidelijkheid: de aardappelen hoeven vooraf niet gekookt te worden.
3. Neem de geraspte aardappelen in de hand en kneed boven de goot het vocht eruit.
4. Doe de geraspte aardappelen, bakpoeder, zwarte peper, zout, 2 eieren (!), glas meel, kaas in een kom, en kneed daarna het geheel.
5. Neem stukjes uit het mengsel in je hand en breng ze in de vorm van een köfte. Let op: als het mengsel niet hard genoeg is, kun je nog wat meel toevoegen.
6. Het derde ei breek in je in een aparte kom (behoud alleen het eigeel), klop dit in de kom goed.
7. Dompel de köftes in de kom met eigeel
8. Frituur de köftes vervolgens tot ze goudbruin kleuren.

Dit gerecht zal je niet vaak zien in een restaurant omdat het een vrij simpel recept is wat gemakkelijk te maken is.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Patates köftesi - köfte van aardappelen voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Patates köftesi - köfte van aardappelen
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.