18 november, 2015
Patates köftesi – kofte van aardappelen

Patates köftesi – kofte van aardappelen recept
4Â Personen
40Â Minuten
20 Minuten
Ingrediënten:
- 5 aardappelen
- 3 eieren
- 1 glas meel
- 1 glas geraspte Nederlandse kaas
- half bosje peterselie
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 zakje bakpoeder
Bereiding : Patates köftesi – kofte van aardappelen recept
1. Snijd de peterselie in stukjes.
2. Rasp de aardappelen. Voor de duidelijkheid: de aardappelen hoeven vooraf niet gekookt te worden.
3. Neem de geraspte aardappelen in de hand en kneed boven de goot het vocht eruit.
4. Doe de geraspte aardappelen, bakpoeder, zwarte peper, zout, 2 eieren (!), glas meel, kaas in een kom, en kneed daarna het geheel.
5. Neem stukjes uit het mengsel in je hand en breng ze in de vorm van een köfte. Let op: als het mengsel niet hard genoeg is, kun je nog wat meel toevoegen.
6. Het derde ei breek in je in een aparte kom (behoud alleen het eigeel), klop dit in de kom goed.
7. Dompel de köftes in de kom met eigeel
8. Frituur de köftes vervolgens tot ze goudbruin kleuren.
Dit gerecht zal je niet vaak zien in een restaurant omdat het een vrij simpel recept is wat gemakkelijk te maken is.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.