Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika

Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika
Labels: , ,

6 Personen30 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 beker rijst
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 100 gram gehakt
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree (salca)
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepel rode peper
  • 2 theelepel zout
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 12 gedroogde aubergines
  • 12 gedroogde paprika
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 glas warm water
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding:

1. Kook de gedroogde aubergines voor 10 minuten in zout water, tot de aubergines een beetje zacht zijn. De reden dat er met zout wordt gekookt, is om de bitterheid van de aubergines weg te nemen.
2. Doe de gedroogde paprika’s in warm water voor 10 minuten, tot de pepers een beetje zacht zijn. De paprika’s hoeven niet te koken, ook is er geen zout nodig.
3. Haal de aubergines uit de pan, doe ze in een zeef en houd ze enkele seconden onder de koude kraan zodat het zout van de aubergines weggespoeld wordt.
4. Doe de rijst, ui, tomaat, zonnebloemolie, gehakt, peterselie, tomatenpuree, gemalen rode en zwarte peper in een kom en mix deze ingrediënten tot een mengsel.
5. Pak de aubergines en paprika’s erbij, en vul deze een voor een met het mengsel.
6. Na ze gemengd te hebben, doe ze rechtop staand in een pan.
7. Leg een bord op de rechtopstaande aubergines en paprika’s, dit bord zal tijdens het koken ervoor zorgen dat het mengsel niet uit de aubergines en paprika’s loopt.
8. Ter bereiding van de saus, doe ondertussen tomatenpuree, olijfolie en warm water in een kom en mix dit goed.
9. Giet over het bord de saus op een rustige wijze.
10. Houd het bord in de pan. Zet de pan voor ongeveer een half uur op het vuur.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.