Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika

Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika
Labels: , ,

Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika

Kuru patlican biber dolmasi-Gevuld droge aubergine en paprika

Turkse Recepten
Kuru patlıcan biber dolması" is een traditioneel Turks gerecht dat vertaalt naar "gevulde gedroogde aubergine en paprika
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 843 kcal

ingrediënten
  

  • 100 gram Rijst
  • 1 stuk Ui
  • 0.5 bosje Peterselie (half bosje)
  • 100 gram Gehakt
  • 1 stuk Tomaat
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 2 theelepels Zwarte peper
  • 2 theelepels Rode peper
  • 2 theelepels Zout
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 12 stuks Aubergines (schoon en gedroogd)
  • 12 stuks Paprika's (schoon en gedroogd)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml Warm water
  • 1 eetlepel Tomatenpuree

Bereiding
 

  • Kook de gedroogde aubergines voor 10 minuten in zout water, tot de aubergines een beetje zacht zijn. De reden dat er met zout wordt gekookt, is om de bitterheid van de aubergines weg te nemen.
  • Doe de gedroogde paprika's in warm water voor 10 minuten, tot de pepers een beetje zacht zijn. De paprika's hoeven niet te koken, ook is er geen zout nodig.
  • Haal de aubergines uit de pan, doe ze in een zeef en houd ze enkele seconden onder de koude kraan zodat het zout van de aubergines weggespoeld wordt.
  • Doe de rijst, ui, tomaat, zonnebloemolie, gehakt, peterselie, tomatenpuree, gemalen rode en zwarte peper in een kom en mix deze ingrediënten tot een mengsel.
  • Pak de aubergines en paprika's erbij, en vul deze een voor een met het mengsel.
  • Na ze gemengd te hebben, doe ze rechtop staand in een pan.
  • Leg een bord op de rechtopstaande aubergines en paprika's, dit bord zal tijdens het koken ervoor zorgen dat het mengsel niet uit de aubergines en paprika's loopt.
  • Ter bereiding van de saus, doe ondertussen tomatenpuree, olijfolie en warm water in een kom en mix dit goed.
  • Giet over het bord de saus op een rustige wijze.
  • Houd het bord in de pan. Zet de pan voor ongeveer een half uur op het vuur.

Notities

Dit gerecht is geliefd om zijn diepe, rijke smaken en de unieke textuur die de gedroogde groenten met zich meebrengen. Het toont de creativiteit en vindingrijkheid van de Turkse keuken, waarbij gebruik wordt gemaakt van gedroogde producten om hartige en smaakvolle maaltijden te creëren.
Trefwoord Dolma, Gevulde Aubergine, Patlican

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.