Kabak tatlisi – Pompoen dessert

Kabak tatlisi – Pompoen dessert
Labels: , ,

Kabak tatlisi - Pompoen dessert

Kabak tatlisi – Pompoen dessert

Turkse Recepten
Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken. Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Dessert
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 1000 kcal

ingrediënten
  

  • 1 st Pompoen
  • 20 st Walnoten Hele walnoten
  • 400 gram Suiker 200 gram suiker voor 1 kilo pompoen ( 100 gram is 1 beker )
  • 75 ml Water 50 – 100 ml water per kilogram pompoen

Bereiding
 

  • Breek de walnoten, haal de binnenkant eruit en breek deze een beetje.
  • Snijd vervolgens de pompoen in schijven
  • Snijd de binnenkant waar de pitjes zitten uit zo een schijf, en snijd ook de schil van zo een schijf eraf
  • Snijd de pompoenschijfjes in blokjes in een pan, zet de pan op het vuur (midden stand).
  • Voeg er 2 bekers suiker aan toe
  •  Voeg ook een halve beker water toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het een half uur op het vuur staan. Roer de meloenen in de pan om de 10 minuten.
  • Serveer dit lekkernij door er wat van de walnoten overheen te strooien.
Trefwoord Kabak Tatlisi, Pompoen Dessert, Toetje

 

In de zomer zal je nauwelijks pompoen kunnen kopen in Nederland, en vanaf oktober zijn ze volop beschikbaar

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Kabak tatlisi - Pompoen dessert voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kabak tatlisi - Pompoen dessert
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.