Kabak tatlisi – Pompoen dessert


Kabak tatlisi – Pompoen dessert
Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken. Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot.
ingrediënten
- 1 st Pompoen
- 20 st Walnoten Hele walnoten
- 400 gram Suiker 200 gram suiker voor 1 kilo pompoen ( 100 gram is 1 beker )
- 75 ml Water 50 – 100 ml water per kilogram pompoen
Bereiding
- Breek de walnoten, haal de binnenkant eruit en breek deze een beetje.
- Snijd vervolgens de pompoen in schijven
- Snijd de binnenkant waar de pitjes zitten uit zo een schijf, en snijd ook de schil van zo een schijf eraf
- Snijd de pompoenschijfjes in blokjes in een pan, zet de pan op het vuur (midden stand).
- Voeg er 2 bekers suiker aan toe
- Voeg ook een halve beker water toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het een half uur op het vuur staan. Roer de meloenen in de pan om de 10 minuten.
- Serveer dit lekkernij door er wat van de walnoten overheen te strooien.
In de zomer zal je nauwelijks pompoen kunnen kopen in Nederland, en vanaf oktober zijn ze volop beschikbaar
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.
