Kabak tatlisi - Pompoen dessert
Turkse Recepten
Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken. Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Kooktijd 30 minuten min
Totale tijdsduur 1 uur uur
Gang Dessert
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 1000 kcal
- 1 st Pompoen
- 20 st Walnoten Hele walnoten
- 400 gram Suiker 200 gram suiker voor 1 kilo pompoen ( 100 gram is 1 beker )
- 75 ml Water 50 - 100 ml water per kilogram pompoen
Breek de walnoten, haal de binnenkant eruit en breek deze een beetje.
Snijd vervolgens de pompoen in schijven
Snijd de binnenkant waar de pitjes zitten uit zo een schijf, en snijd ook de schil van zo een schijf eraf
Snijd de pompoenschijfjes in blokjes in een pan, zet de pan op het vuur (midden stand).
Voeg er 2 bekers suiker aan toe
Voeg ook een halve beker water toe.
Doe de deksel op de pan en laat het een half uur op het vuur staan. Roer de meloenen in de pan om de 10 minuten.
Serveer dit lekkernij door er wat van de walnoten overheen te strooien.
Trefwoord Kabak Tatlisi, Pompoen Dessert, Toetje