Ga terug
Kabak tatlisi - Pompoen dessert

Kabak tatlisi - Pompoen dessert

Turkse Recepten
Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken. Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Dessert
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 1000 kcal

Ingredients
  

  • 1 st Pompoen
  • 20 st Walnoten Hele walnoten
  • 400 gram Suiker 200 gram suiker voor 1 kilo pompoen ( 100 gram is 1 beker )
  • 75 ml Water 50 - 100 ml water per kilogram pompoen

Instructions
 

  • Breek de walnoten, haal de binnenkant eruit en breek deze een beetje.
  • Snijd vervolgens de pompoen in schijven
  • Snijd de binnenkant waar de pitjes zitten uit zo een schijf, en snijd ook de schil van zo een schijf eraf
  • Snijd de pompoenschijfjes in blokjes in een pan, zet de pan op het vuur (midden stand).
  • Voeg er 2 bekers suiker aan toe
  •  Voeg ook een halve beker water toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het een half uur op het vuur staan. Roer de meloenen in de pan om de 10 minuten.
  • Serveer dit lekkernij door er wat van de walnoten overheen te strooien.
Trefwoord Kabak Tatlisi, Pompoen Dessert, Toetje