Hamsi kizartmasi – Gebakken ansjovis

Gebakken ansjovis worden het meest gegeten in het noorden van Turkije, de steden aan de Zwarte zee staan bekend om hun Ansjovis gerechten.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat essentiële vetzuren een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van je kind, eet twee keer in de week vette vis: makreel (geen koningsmakreel), zalm, haring, forel, tonijn (uit blik), steur, ansjovis en sardientjes. (bron)

Hamsi kizartmasi – Gebakken ansjovis van Turkse recepten
ingrediënten
- 150 gram Maismeel
- 2 theelepels Zout
- 1000 gram Hamsi (anjovis)
- 400 ml Zonnebloemolie
Bereiding
- Maak de hamsi schoon, haal de kopjes en graat eruit.
- Was de hamsi vervolgens schoon onder de kraan.
- Haal de hamsi vervolgens door een zeef om overtollige vocht te verwijderen.
- Stop de hamsi dan in een kom, en meng ze met het zout.
- Dip de hamsi vervolgens in een kom met maïsmeel
- Leg de hamsi dan in een verhitte pan met zonnebloemolie, bak de hamsi tot ze goudbruin gekleurd zijn
Notities
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.
