Salamur salatasi – Zoetzure salade
Tags: Salade in zuur, Salamur salatasi, turkse receptSalamur salatasi – Zoetzure salade
Salamur salatasi – Zoetzure salade is een traditionele Turkse salade die bekend staat om zijn eenvoudige maar smaakvolle samenstelling.
ingrediënten
- 1 stuk Aubergine
- 5 stuks Tomaten
- 5 stuks Groene peper
- 0.5 stuk Citroen (halve citroen)
- 0.5 bosje Peterselie (half bosje)
- 2 teentjes Knoflook
- 3 theelepels Zout
Bereiding
- Neem een pan bij de hand, doe de aubergine daarin, vul de pan met water en 1 eetlepel zout erin.
- Breng de pan aan de kook. Laat de aubergine ongeveer 10 minuten koken (in ieder geval tot ie zacht geworden is).
- Haal de aubergine uit de pan, snijd de aubergine in blokjes of stukjes.
- Snijd ook de tomaten, peper en peterselie. Knoflook dient geperst te worden, of in hele kleine stukjes gesneden te worden.
- Doe het geheel in een kom. Doe het zout erbij. Pers een halve citroen en verdeel het sap goed over de salade.
- Meng het geheel.
- Salamur salatasi – Zoetzure salade is klaar om geserveerd te worden
Notities
Let op: Een simpel pittig zuur salade maar voor mensen met een gevoelige maag is dit niet een aanrader.
Let op: Een simpel pittig zuur salade maar voor mensen met een gevoelige maag is dit niet een aanrader.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten namens Turkse recepten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep