Salamur salatasi – Zoetzure salade

Salamur salatasi – Zoetzure salade
Labels: , ,

Salamur salatasi - Zoetzure salade

Salamur salatasi – Zoetzure salade

Turkse Recepten
Salamur salatasi – Zoetzure salade is een traditionele Turkse salade die bekend staat om zijn eenvoudige maar smaakvolle samenstelling.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijdsduur 30 minuten
Gang Salade
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 233 kcal

ingrediënten
  

  • 1 stuk Aubergine
  • 5 stuks Tomaten
  • 5 stuks Groene peper
  • 0.5 stuk Citroen (halve citroen)
  • 0.5 bosje Peterselie (half bosje)
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 theelepels Zout

Bereiding
 

  • Neem een pan bij de hand, doe de aubergine daarin, vul de pan met water en 1 eetlepel zout erin.
  • Breng de pan aan de kook. Laat de aubergine ongeveer 10 minuten koken (in ieder geval tot ie zacht geworden is).
  • Haal de aubergine uit de pan, snijd de aubergine in blokjes of stukjes.
  • Snijd ook de tomaten, peper en peterselie. Knoflook dient geperst te worden, of in hele kleine stukjes gesneden te worden.
  • Doe het geheel in een kom. Doe het zout erbij. Pers een halve citroen en verdeel het sap goed over de salade.
  • Meng het geheel.
  • Salamur salatasi – Zoetzure salade is klaar om geserveerd te worden

Notities

Let op: Een simpel pittig zuur salade maar voor mensen met een gevoelige maag is dit niet een aanrader.
Trefwoord Salade, Salamur

Let op: Een simpel pittig zuur salade maar voor mensen met een gevoelige maag is dit niet een aanrader.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten namens Turkse recepten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.