Yayla Corbasi – Yoghurtsoep

Yayla Corbasi – Yoghurtsoep
Comments: 3
labels: , ,

Yayla Corbasi - Yoghurtsoep

Yayla Corbasi – Yoghurtsoep

Turkse Recepten
Yayla Çorbası, ook wel bekend als "hooglandsoep," is een traditioneel Turks gerecht dat wordt gemaakt met yoghurt, rijst en munt. Het is een romige, verfrissende soep die vooral populair is tijdens de zomermaanden, maar het hele jaar door wordt genoten. De combinatie van yoghurt en munt geeft de soep een unieke, frisse smaak.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 664 kcal

ingrediënten
  

  • 800 ml Water
  • 200 ml Yoghurt
  • 1 stuk Eigeel
  • 2 theelepels Bloem
  • 50 gram Roomboter
  • 2 eetlepels Rijst
  • 2 theelepels Paprikavlokken
  • 2 theelepels Zout
  • 2 theelepels Gedroogde munt

Bereiding
 

  • Haal de rijst door een zeef en was deze goed. Laat de rijst vervolgens drogen.
  • Zet een pan op het vuur giet het water in de pan en voeg de rijst toe. Laat het water langzaam koken.
  • Neem een kom en voeg hier de yoghurt en bloem aan toe.
  • Neem een ei scheid het eigeel van het eiwit en voeg het eigeel ook toe aan de kom. Roer goed door met een garde.
  • Wanneer het water in de pan kookt neem je twee volle lepels van het water uit de pan en voeg je dit toe aan de kom met de overige ingrediënten . Roer dit goed door.
  • Neem ter controle een beetje rijst uit de pan en voel of deze heel zacht is.
  • Als de rijst nog niet heel zacht is laat je het nog even doorkoken.
  • Voeg daarna de mix uit de kom toe aan de pan met het water en de rijst. Blijf nu roeren tot deze soep begint te koken.
  • Zet nu het vuur op een lage stand voor 10 minuten.
  • Strooi tot slot paprikavlokken en zout in de soep.
  • Doe dan het vuur helemaal uit.
  • Zet een andere (kleine) pan op het vuur voeg hier roomboter toe en laat het voor ongeveer de helft smelten.
  • Strooi dan gedroogde munt erbij roer goed door totdat de roomboter dit keer helemaal gesmolten is.
  • Giet dit mengsel in de andere pan met de soep. Roer goed door.

Notities

Yayla Çorbası is een heerlijke, romige soep die perfect is als voorgerecht of lichte maaltijd. Het frisse, licht zure karakter van de yoghurt gecombineerd met de geurige munt maakt het een uniek en geliefd gerecht in de Turkse keuken.
Trefwoord Yayla Corbasi, Yoghurtsoep

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Yayla Corbasi - Yoghurtsoep - voedingswaarde

3 thoughts on Yayla Corbasi – Yoghurtsoep

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.