Salep – Orchideeenshake

Salep – Orchideeenshake
Labels: , ,

1 Personen5 minuten5 minuten
Ingrediënten:
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepel salep poeder (orchidee poeder)
  • Suiker ( optioneel )
  • 1 eetlepel kaneel
  • Takjes citroenmelisse
  • Munt

Bereiding:

  1. Doe de melk in een pan .
  2. Voeg er citroenschil en de salep poeder aan toe.
  3. Roer het 4-5 minuten en zachtjes laten koken.
  4. De orchidéénmelk in een kan doen met kaneel bestrooien en garneren met takjes melisse en munt.
  5. Suiker toevoegen als je het zoet wilt hebben.

Salep is een meel gemaakt van de knollen van de orchidee.

Salepwortel wordt gebruikt in dranken en desserts, vooral op plaatsen die vroeger deel uitmaakten van het Ottomaanse Rijk  werd er vaak salep gedronken voordat de thee en koffie in opkomst was.

In Nederland is dit te koop als Salep poeder

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Wij hebben een index pagina waar alle recepten op alfabetische volgorde staan, neem een kijkje en kies je heerlijke Turkse recept er tussen uit.

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Salep - Orchideeenshake voedingswaarde

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Salep - Orchideeenshake
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.